Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 18, 2017

HΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα η οποία ήθελε να καταγγείλει ένα έγκλημα - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η δολοφονία μίας γυναίκας από αστυνομικό. Οι Αρχές της Πολιτείας της Μινεσότα ξεκίνησαν έρευνα μετά
τον θάνατο μιας Αυστραλέζας που σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, λίγη ώρα αφότου είχε τηλεφωνήσει η ίδια στην αστυνομία για να αναφέρει ότι κάποιος δεχόταν επίθεση κοντά στο σπίτι της.


Η 40χρονη Τζάστιν Ντέιμοντ, καθηγήτρια γιόγκας και διαλογισμού, έπεσε νεκρή όταν ένας αστυνομικός την πυροβόλησε λίγη ώρα αφότου κάλεσε τις Αρχές και είπε ότι κάποιος είχε δεχτεί επίθεση σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι της, στη Μινεάπολη.

Το Γραφείο Προστασίας κατά του Εγκλήματος (BCA) της Μινεσότας, που ερευνά περιπτώσεις πυροβολισμών στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί, δεν ανέφερε τι ήταν αυτό που ανάγκασε τους αστυνομικούς να ανοίξουν πυρ.


Οι κάμερες με τις οποίες ήταν εξοπλισμένοι και οι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν, δεν είχαν ενεργοποιηθεί.

«Η έρευνα της BCA είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα θα υπάρξουν νέες πληροφορίες, αφού δώσουν καταθέσεις οι εμπλεκόμενοι και οι πιθανοί μάρτυρες.


Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Minneapolis Star Tribune, που επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τη γυναίκα, που φορούσε την πιτζάμα της, μέσα από το τζάμι του περιπολικού όταν εκείνη τους πλησίασε για να τους μιλήσει.


«Είμαι αηδιασμένη και βαθιά ταραγμένη», είπε η Μπέτσι Χότζες, η δήμαρχος της Μινεάπολης. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα στοιχεία. Θέλουμε όλοι να μάθουμε περισσότερα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.



Ο τηλεοπτικός σταθμός WCCO μετέδωσε ότι ο δράστης είναι ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας άνδρας που κατάγεται από τη Σομαλία και εντάχθηκε στην τοπική αστυνομία το 2015.



Η Ντέιμοντ είχε μεταναστεύσει από το Σίδνεϊ στη Μινεάπολη για να ζήσει με τον αρραβωνιαστικό της. Ένας άνδρας που δήλωσε ότι είναι προγονός της εξήγησε ότι την πυροβόλησαν αφού επικοινώνησε με την αστυνομία για να καταγγείλει μια πιθανή εγκληματική ενέργεια.



Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στο σημείο για να τιμήσουν την 40χρονη γυναίκα και να ζητήσουν εξηγήσεις για τον θάνατό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου