Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 09, 2017

Για μια τσάντα Hermes -Σάλος με τις εικόνες από τα σφαγεία στρουθοκαμήλων [εικόνες]



Δεν είναι λίγα τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς για την εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων εις βάρος της βιομηχανίας της μόδας.


Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρίσκονται οι τσάντες από δέρμα στρουθοκαμήλων, οι αγαπημένες των διάσημων.

Μπορεί πρωταρχική τους έννοια είναι να δείχνουν αψεγάδιαστες, περιποιημένες και στιλάτες, αλλά δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει για να δημιουργηθούν οι αγαπημένες τους τσάντες Hermesκαι Louis Vuitton.



Πριν λίγες μέρες δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από τον διεθνή οργανισμό Peta (Ηθική μεταχείριση των ζώων. Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στο ένα από τα δύο πιο μεγάλα σφαγεία στρουθοκαμήλων στον κόσμο και κύριο προμηθευτή της εταιρίας Hermes, όπου φαίνεται ο τρόπος που «εξολοθρεύονται» τα πτηνά.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι νοτιοαφρικανικές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 85 τοις εκατό της βιομηχανίας στρουθοκαμήλων στον κόσμο, με περίπου 300.000 πουλιά να σκοτώνονται κάθε χρόνο για το δέρμα, τα φτερά και το κρέας τους.





Οι ερευνητές από την Peta είδαν τους στρουθοκάμηλους να είναι δεμένοι με αλυσίδες στα πόδια και τα χέρια τους και τους υπάλληλους να τους ξεπουπουλιάζουν με μία τσιμπίδα, ενώ στη συνέχεια τους χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα στο κεφάλι, μέσω λαβίδων και τους αναισθητοποιεί.


Οι τσάντες από δέρμα στρουθοκαμήλων είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο κόσμο των stars. Οι οίκοι Prada, Mulberry, Hermès and Louis Vuitton έχουν δημιουργήσει τις δικές τους συλλογές, οι οποίες ξεπουλήθηκαν αμέσως.





Η Βικτόρια Μπέκαμ έχει στη συλλογή της από Birkin Hermes και μία από το δέρμα των πτηνών, ενώ το μοντέλο Rosie Huntington είναι φαν της ίδιας σειρά από την Mulberry. Από την άλλη η Sienna Miller, η Keira Knightley και η Rihanna έχουν φορέσει αρκετές φορές τσάντες με αυτό το δέρμα.






(Σαρλίζ Θερόν)

(Τζέσικα Άλμπα)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου