Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2017

ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ ΤΕΛΙΚΑ …ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ SIEMENS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Να υποβληθούν σε “βασανιστήρια” από την Έδρα για να “ξεράσουν”…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στο
Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, συνεχίσθηκε η δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.   

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο πως σε διπλανή αίθουσα, η Εισαγγελέας για τη δίκη του Τάσου Μαντέλη, του πρώην Υπουργού Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ, που κατηγορείται για δωροδοκία ύψους 230 χιλιάδων ευρώ, τα οποία είχε λάβει από τη μητρική Siemens σε δυο δόσεις (είναι και σε αυτήν τη δίκη κατηγορούμενος και ο Ηλίας Γεωργίου πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens), ζητούσε την καταδίκη τόσο του Τάσου Μαντέλη, όσο και του Ηλία Γεωργίου!
Αυτή η δίκη είχε ξεκινήσει το 2013 και ευρισκόταν στο τελικό της στάδιο, όταν απεβίωσε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου και έτσι, άρχισε από την αρχή! Γιατί, άκουσον – άκουσον, δεν είχε προβλεφτεί αναπληρωτής Πρόεδρος!
Αξιοπερίεργο επίσης είναι, πως την ώρα που είχε αγορεύσει η Εισαγγελέας, ζητώντας την καταδίκη του Ηλία Γεωργίου, εκείνος – όπως ενημερωθήκαμε – βρισκόταν στην αίθουσα της δίκης των “64άρων” και μοίραζε απλόχερα χαμόγελα στους συνηγόρους του! Τι άραγε υπονοεί αυτή η συμπεριφορά;;

Πού είναι ρε παιδιά ο Παπαδημάτος;;

Επανερχόμενοι στη δίκη των “64άρων”, η οποία διακόπηκε για ένα 2ωρο λόγω της στάσεως εργασίας των Γραμματέων, συνεχίσθηκε με την κατάθεση του πρώην διευθυντικού στελέχους της Διεύθυνσης Προμηθειών του ΟΤΕ, Ιωάννη Βλάχο!
Θυμίζουμε, πως ο μάρτυρας διετέλεσε Διευθυντής Προμηθειών του ΟΤΕ από το 2007 – 2010, μια εποχή δηλαδή που οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ – που είναι το αντικείμενο της παρούσας δίκης – είχαν από το 2004 ολοκληρωθεί!
Άρα το ερώτημα που θέτουμε συνεχώς προς τη Δικαιοσύνη και απάντηση δυστυχώς δεν παίρνουμε, είναι, γιατί δεν έχει η Έδρα καλέσει ακόμη τον κ. Λεωνίδα Παπαδημάτο ο οποίος κατείχε την ίδια θέση με τον κ. Βλάχο, αλλά την επίμαχη περίοδο 1996-2000;;
Γιατί εξακολουθεί και παίζεται από πολλούς αυτό το θέατρο του παραλόγου;;
Ποιος κοροϊδεύει ποιον, τελικά;;       

Πού είναι οι άλλοι γνώστες – μάρτυρες;;;  

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την απουσία του μάρτυρος Χρήστου Καζαντζή, ο οποίος διατέλεσε Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ εκείνη την περίοδο!
Πού είναι ο μάρτυρας Σπυρίδωνας Λούβρος, ο οποίος μετά τον ΟΤΕ τοποθετήθηκε Διευθυντής Προμηθειών στον ρουμανικό ΟΤΕ, τη Romtelecom, όταν το πάρτι της διαπλοκής μεταφερόταν από την Κηφισίας 99 (γραφεία ΟΤΕ) στο Βουκουρέστι με τυμπανοκρουσίες και πανάκριβες φιέστες διά των ευγενικών χορηγιών της Siemens και της Intracom;; Συναυλία, με την μεγάλη τραγουδίστρια κ. Άννα Βίσση (;;;)!        
Πού είναι ο κ. Γεώργιος Χρυσολούρης που διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και ακολούθως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ επί εποχής Κώστα Σημίτη (1995-1998);;
Πού είναι ο κ. Πέτρος Λάμπρου, ο ταμίας του ΠΑΣΟΚ (1996) και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ (1993-1997);; Ο οποίος ακολούθως τοποθετήθηκε Διοικητής της “σκανδαλιάρας” Αγροτικής Τράπεζας (1997-2004), παρέα βεβαίως – βεβαίως με τον Χρήστο Καζαντζή;; Στην τράπεζα που μπούκωνε με δάνεια τα πολιτικά κόμματα της Πατρίδος;;
Γιατί λοιπόν προστατεύονται αυτά τα γνωρίζοντα πολλά, διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ και δεν καλούνται για να καταθέσουν;;     
Από τη στιγμή που η κατάθεση του κ. Ιωάννη Βλάχου δεν έδωσε κάτι χρήσιμο;;
Ποιος τελικά προστατεύει τα αφεντικά αυτών των διευθυντικών στελεχών του ΟΤΕ;;
Ποιος τελικά προστατεύει τα πολιτικά λαμόγια;;
Ωστόσο, θα περιμένουμε στη συνέχεια να δούμε τι θα καταθέσουν, άλλα τέσσερα στελέχη του ΟΤΕ που ακολουθούν τον κ. Βλάχο!

Πλησιάζουμε στην πεμπτουσία της δίκης…

Στον Σεπτέμβριο περιμένουμε όλοι, να ακούσουμε μάρτυρες της δίκης πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της Siemens!  Θα καταθέσουν με τη σειρά:
Ο κ. Πάνος Ξυνής που αντικατέστησε τον Μιχάλη Χριστοφοράκο! Ο άνθρωπος που όταν ανέλαβε τα ηνία της Siemens, μίλησε για μια “νέα αναβαπτισμένη” εταιρεία, που θα την οδηγούσε σε συμμόρφωση, που δεν θα έδινε “χορηγίες” στα κόμματά! Άρα, αφού η Siemens έδινε “χορηγίες”, να μας ονομάσει τα κόμματα!
Ο επόμενος, είναι ο κ. Ευάγγελος Σέκερης! Το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας που ο μισθός του πληρώνεται από τη μητρική Siemens (;;;)! Ο πλέον αξιόπιστος μάρτυς, όπως είχε πει το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, Βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην εξέταση του μάρτυρα Σέκερη στην Επιτροπή!
Ακολουθεί η κατάθεση της μάρτυρος Κατερίνας Τσακάλου! Της διευθύντριας του γραφείου Χριστοφοράκου! Που κατέχει το καρνέ με τις συχνές επισκέψεις στο γραφείο Χριστοφοράκου των πολιτικών και των επιχειρηματιών με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens!
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, πως η κ. Τσακάλου γνώριζε το προϊόν αυτών των συναντήσεων! Σε ορισμένες ήταν παρούσα, αφού στη συνέχεια φρόντιζε για τη διεκπεραίωση του αποτελέσματος αυτών των συνομιλιών!   

Κυριάκος Μικές και Ολυμπιακός…

Ο κύκλος κλείνει με τον μάρτυρα κ. Κυριάκο Μικέ! Τον Γενικό Διευθυντή του λογιστηρίου της Siemens, ο οποίος ήταν εξουσιοδοτημένος από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για να υπογράφει τα πάντα αντ΄ αυτού! Του είχε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, που είχαν και φιλικές σχέσεις εκτός της Siemens! Όπως επί παραδείγματι, αφού και οι δυο ήταν φανατικοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού, πετούσαν αεροπορικώς με το Learjet της αποστολής του Ολυμπιακού και με τον Σωκράτη Κόκκαλη, Πρόεδρο της Intracom και του Ολυμπιακού, στα εκτός έδρας παιγνίδια της Ομάδος του Πειραιά στο Champions League!
Να θυμίσουμε ότι εκείνη την τριετία η Siemens ήταν ο μέγας χορηγός του ΟΣΦΠ καταβάλλοντας ένα ιλιγγιώδες ποσό για την εποχή!

Αποτέλεσμα εικόνας για ολυμπιακός siemens

Ταυτόχρονα η Siemens πλήρωνε μια από τις κεντρικότερες σουίτες στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” από τις οποίες παρέλασε ο μισός πολιτικός κόσμος της εποχής!
Βέβαια, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών υπήρχε λουκούλλειος μπουφές, δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς τέρψη των υψηλών φιλοξενουμένων (υπάρχουν και τιμολόγια στα χέρια μας)! Τιμολόγια που έκοβε θυγατρική εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη και που πλήρωνε το λογιστήριο του κ. Μικέ (υπάρχουν και τιμολόγια στα χέρια μας)!   
Να σημειωθεί πως μετά τη “φυγάδευση” του Μιχάλη Χριστοφοράκου στη Γερμανία, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αποχώρησε από τη Siemens και ο κ. Κυριάκος Μικές!
Ο οποίος μαζί με τον πρώην Προσωπάρχη Εργατικού Δυναμικού της Siemens, κ. Γιάννη Ρίζο, προσελήφθησαν στην – όπως λέγεται – οικογενειακή επιχείρηση της Οικογένειας Μητσοτάκη, την Creta farms!  
Σήμερα – σύμφωνα με πληροφορίες μας – ο κ. Μικές είναι Διευθυντής Λογιστηρίου της εταιρείας “Θρύλος ΑΕ” που είχε ιδρύσει ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης!
Ο οποίος Σωκράτης Κόκκαλης δεν είναι καν μάρτυρας στη δίκη, όταν εγκαλείται η Siemens και είναι κατηγορούμενη για Συμβάσεις με τον ΟΤΕ που είχε εξ ημισείας (50-50%) με την Intracom!

Να υποστούν βασανιστήρια αν απαιτηθεί…    

…προκειμένου να μιλήσουν και να ονοματίσουν τα χρηματιζόμενα πολιτικά πρόσωπα αλλά και τα κόμματά τους! Η μαρτυρία τους θα καταδείξει εάν θέλουν κάποιοι να λάμψει η αλήθεια! Μια αλήθεια που έγκειται στην ευθύνη της Έδρας!
Γιατί, αυτά τα πρόσωπα μπορούν να επιβεβαιώσουν όλη τη διαπλοκή! Είναι αδύνατον να μη γνωρίζουν!
Πρέπει λοιπόν να περάσουν από Ιερά Εξέταση! Επιβάλλεται να βρεθεί ένας νέος Τερτσέτης και ένας νέος Πολυζωίδης που θα σηκώσουν το ανάστημά τους στο νέο δυνάστη της Πατρίδος μας! Που θα βροντοφωνάξουν πως η Δικαιοσύνη είναι Ανεξάρτητη και αποδίδει πράγματι Δικαιοσύνη! Κάτι που επιζητά διακαώς ο πενόμενος και δυστυχισμένος ελληνικός λαός!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου