Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Tα παλιά καλοκαίρια ποτέ δεν έλειπε από το ντουλάπι της κουζίνας το κουτάκι με τη βανίλια που αγοράζαμε από το μπακάλικο του χωριού.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Η αρχική ονομασία του γλυκού βανίλια (αργότερα έγινε γνωστή ως υποβρύχιο) ήταν »ζαχαροκάντιο ζυμωτή».
Στα παλιά καλοκαίρια ποτέ δεν έλειπε από το ντουλάπι της κουζίνας το κουτάκι με τη βανίλια που αγοράζαμε από το μπακάλικο του χωριού. Το δροσερό υποβρύχιο ήταν το πιο λατρεμένο γλυκό του καλοκαιριού, με τη μαστιχωτή του υφή, την υπέροχη γλύκα του και το άρωμα του, το πιο εύκολο αλλά και το πιο καλοδεχούμενο κέρασμα για τους επισκέπτες.

Κι αν σήμερα έχουμε γυρίσει την πλάτη σ’ αυτό το ταπεινό γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, όμως σε πείσμα των καιρών, όλα τα απογεύματα του καλοκαιριού μας μυρίζουν ακόμα (και θα μυρίζουν για πάντα) άρωμα βανίλιας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου