Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 12, 2017

Τα δέκα πιο τρομακτικά λήμματα της Wikipedia [Βίντεο



Στη Wikipedia μπορείς να βρεις τα πάντα.

Στόχος της είναι «να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με
αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει», όπως αναφέρει και η αρχή λειτουργίας της.


Βασίζεται λοιπόν στην ελεύθερη αρθρογραφία που μπορεί με τη σειρά της να βασίζεται σε επιστημονικές πληροφορίες ή βιώματα.

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή βιβλιοθήκη αποτελεί επίσης το «πεδίο μάχης» των διανοούμενων, καθώς οι εθελοντές συντάκτες που διαμορφώνουν το περιεχόμενό της συνεχώς διορθώνουν ο ένας τον άλλον, μέχρι να καταλήξουν -θεωρητικά- σε ομοφωνία.

Τα περισσότερα wikis επιτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Έτσι, όλοι έχουν το δικαίωμα να συμβάλουν στη συγγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας χωρίς να υποβληθούν σε διαδικασία «εγγραφής», όπως συνήθως επιβάλλεται σε σελίδες συζητήσεων π.χ. στα περισσότερα forum.

Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η εγκυρότητα των πληροφοριών των wiki σελίδων.

Ανάμεσα σε αυτές τις σελίδες λοιπόν, μπορεί ο χρήστης να αναζητήσει και να βρει τα πάντα, όπως γράψαμε παραπάνω. Και σίγουρα, μπορεί να βρεθεί μπροστά σε άρθρα που θα τον προβληματίσουν, θα τον εκπλήξουν ή εν τέλει, θα τον κάνουν να νοιώσει μια ανατριχίλα.

Τα παρακάτω ευρήματα είναι ενδεικτικά. Και μόνο λίγα από τα άπειρα που μπορείτε να εντοπίσετε στον αχανή κόσμο της Wikipedia που αναπτύσσεται με «μεταφυσικούς» ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου