Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 13, 2017

13 Υπέροχες Ιδέες για να Φτιάξετε τον Κήπο των Ονείρων σας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ένας μεγάλος κήπος με λαχανικά δεν σημαίνει μόνο φρέσκες σαλάτες, αλλά και πόνους στην πλάτη όπως και στα γόνατα. Το να δουλεύεις σε έναν κήπο δεν είναι και χαλαρωτικό, αν και ένας περιποιημένος κήπος μπορεί εύκολα να γίνει πραγματικό στολίδι.Έτσι, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε κάποιες ωραίες ιδέες που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν τέλειο κήπο που δεν θα χορταίνετε να τον περιποιείστε.

Υπερυψωμένα παρτέριαΑυτό μπορεί να σας σώσει από πόνους στην πλάτη και τα γόνατα και να δώσει μία ευχάριστη νότα στον κήπο σας. Το καλό είναι ότι είναι εύκολο να τα φτιάξετε: απλά βάλτε τα ξύλα μαζί, λίγο χαρτόνι και μεταλλικό πλέγμα στον πάτο και γεμίστε με χώμα.

Μία πρωτότυπη ιδέα που θα σας εξοικονομήσει πολύ χώρο.


Κήπος σε επίπεδαΕάν το σπίτι σας είναι χτισμένο σε πλαγιά, αυτή η ιδέα είναι ιδανική για σας.


Κρεμαστός κήποςΜία καλή ιδέα για όσους δεν μπορούν να σκύβουν. Είναι ιδανική για λουλούδια και φράουλες.


Προστατευτικό στρώμαΜπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια του χώματος με προστατευτικό στρώμα για να μην αφήνετε τις ακτίνες του ήλιου να περνάνε. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για ζιζάνια.


Αναρριχώμενα φυτάΑυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο και ταυτόχρονα θα ομορφύνετε τον κήπο σας. Υπάρχουν πολλά είδη αναρριχητικών φυτών και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μία όμορφη αψίδα.

Μπορείτε επίσης να δέσετε αμπέλια σε πέργκολα.


Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι συνθετικός σπάγκος και μερικές ξύλινες δοκούς.

Καλλιέργεια στον τοίχοΈνας κάθετος κήπος δεν είναι μόνο βολικός αλλά και πρακτικός. Τα φυτά που μεγαλώνουν στον τοίχο μπορούν να σας προστατεύσουν από την ζέστη του ήλιου.


Σύστημα άρδευσηςΘα χρειαστείτε 2 σωλήνες, μία πλευρική δοκό και ψεκαστήρες. Η μέση σας θα σας ευγνωμονεί.


ΦράχτηςΈνα φράχτης από ανθεκτικά υλικά θα σας προστατέψει ενάντια στα τρωκτικά.


Διακόσμηση με λουλούδιαΦυτέψτε μερικά λουλούδια δίπλα στα παρτέρια σας. Όχι μόνο μυρίζουν όμορφα και ομορφαίνουν τον χώρο, αλλά μπορούν να σας προστατεύσουν ενάντια στα παράσιτα.


Πλακόστρωτος διάδρομοςΑρχικά πρέπει να σχεδιάσετε το πλαίσιο. Έπειτα, ανακατέψτε μία τσάντα από τσιμέντο με νερό και ρίξτε το μίγμα μέσα του. Εξομαλύνετε την επιφάνεια και σηκώστε το πλαίσιο. Έτσι, θα έχετε έναν τέλειο διάδρομο σε χρόνο μηδέν.



Σύστημα ποτίσματος με πλαστικά μπουκάλια
Απλά πάρτε μπουκάλια νερού, κάντε 2 τρύπες στην βάση τους και άλλες 2 ή περισσότερες τρύπες στα πλάγια. Γεμίστε τα μπουκάλια με νερό και είστε έτοιμοι! Το νερό θα φεύγει σιγά σιγά προς τις ρίζες ποτίζοντας το φυτό.


Παρτέρια για τεμπέληδεςΧρησιμοποιώντας την φαντασία σας, μπορείτε να μετατρέψετε διάφορα υλικά σε παρτέρια. Κουτάκια αλουμινίου, βαρέλια, πλαστικά τελάρα. Οι πιθανότητες είναι πάρα πολλές.
36


Πώς σας φάνηκαν;


Credit: brightside.me


fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου