Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 13, 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ! ΤΟ ...1944! ΑΠΟ ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

O Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Έντουαρντ Στεττίνιους, έστελνε στις 26 Δεκεμβρίου 1944, προς όλες τις διπλωματικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, απέστειλε αυτήν την διευκρινιστική και κατηγορηματική Εγκύκλιο:











«Το Υπουργείο (Εξωτερικών των ΗΠΑ) σημείωσε με σημαντικό ενδιαφέρον αυξανόμενες προπαγανδιστικές διαδόσεις και ημιεπίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας, που προέρχονται κυρίως από την Βουλγαρία, αλλά επίσης και από Γιουγκοσλαβικές πηγές παρτιζάνων και άλλων, με την πρόθεση να συμπεριληφθούν και ελληνικές περιοχές στο υπό διαμόρφωση κράτος.



Ο ΥΠΕΞ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΤΕΤΤΙΝΙΟΥΣ, ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΦΡ.ΝΤ.ΡΟΥΣΒΕΛΤ.


Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί τις συζητήσεις περί μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδος», ή Μακεδονικής «εθνικής συνειδήσεως» αδικαιολόγητη δημαγωγία που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα και διαβλέπει με την σημερινή της επανεμφάνιση σε μια πιθανή σ υ γ κ ά λ υ ψ η επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδος»!!!


Πηγή: U.S. State Department, Foreign Relations vol. viii (8), Washington, D.C., Circular Airgram (868.014/26Dec.1944)

[Πηγή για ορισμένα στοιχεία: http://noiazomai.net/obamaxartis.html]

---------------------------------------------------------

[Απορία.
Οι εκάστοτε Έλληνες υπουργοί Εξωτερικών, όπως και οι πρωθυπουργοί "μας", ειδικώς όταν συναντώνται με Αμερικανούς πολιτικούς, ή κάτι τύπους, όπως λ.χ. ο ευρέως γνωστός Νίμιτς,επικαλούνται τήν ξεκάθαρη εκείνη τοποθέτηση του Στεττίνιους, η οποία μάλιστα είχε γίνει και ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του 'Στέητ Ντηπάρτμεντ', ή τήν θεωρούν ίσως "ξεπερασμένη";
 
 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου