Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 10, 2017

Αυτός ο Άντρας Αποφάσισε να Αφαιρέσει τον Όγκο στο Στόμα του Μετά από 30 Χρόνια! Σοκαρισμένος ο Γιατρός δεν Πίστευε πως…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ένας γιατρός από την νότια Αυστραλία έκανε μια ιστορική επέμβαση σε άντρα από την Καμπότζη του οποίου το στόμα ήταν κλειστό εξαιτίας ενός τεράστιου όγκου που προεξείχε από τα χείλη του.Ο Eng Kheng, κά…

Ένας γιατρός από την νότια Αυστραλία έκανε μια ιστορική επέμβαση σε άντρα από την Καμπότζη του οποίου το στόμα ήταν κλειστό εξαιτίας ενός τεράστιου όγκου που προεξείχε από τα χείλη του.

Ο Eng Kheng, κάτοικος απομακρυσμένου χωριού της επαρχίας Cham στην Καμπότζη, ζει με αυτή την πάθηση εδώ και 30 χρόνια και ποτέ του δεν έκανε ιατρική θεραπεία.

Ο Dr. Andrew Cheng με βάση την Αδελαΐδα έμαθε για την περίπτωση του μέσα από μια φιλανθρωπική οργάνωση με την οποία συνεργάζεται στην Καμπότζη και θέλησε να βοηθήσει.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ότι έχει δει κανείς στον κόσμο κάτι τόσο μεγάλο», είπε ο Dr Cheng.


Ο Kheng αρχικά είχε πάει να τον εξετάσουν για καταρράκτη, αλλά σοκαρίστηκε όταν οι γιατροί παρατήρησαν τον όγκο στο στόμα του.

Ενημέρωσαν τον Dr Cheng, ο οποίος πήγε με τον μέντορα του στο χωριό του Kheng, αφότου πρώτα ενημερώθηκε για την περίπτωση.

«Οι γιατροί και οι χειρούργοι της περιοχής έκαναν αξονικές ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν επρόκειτο για κακοήθεια. Καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις αξονικές

τις φωτογραφίες για να οργανώσουμε την εγχείρηση στην Αυστραλία.

Το μέγεθος του όγκου από τα ούλα του ήταν αποτέλεσμα μιας σπάνιας πάθησης που ονομάζεται Gingival Hyperplasia. Οι πιθανότητες να την εμφανίσει κανείς είναι μία στις 750.000.

Ο Kheng αναγκάστηκε να προσαρμόσει τον τρόπο που έτρωγε και κατάπινε.

«Συνήθως κατανάλωνε μόνο υγρά, μαγειρεμένο ρύζι, νουντλς και σούπα. Και λεμονάδα, του αρέσει πολύ η λεμονάδα», είπε ο γιατρός. «Μπορούσε μόνο να καταπιεί, αλλά με διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι. Διπλώνει τον λαιμό του πίσω και καταπίνει, σαν πουλί.»

Οι αναπνευστικές οδοί του είχαν στενέψει, αλλά ευτυχώς δεν είχε προβλήματα αναπνοής, παρ’όλο που είχε την πάθηση εδώ και 30 χρόνια.

Πρώτα δοκίμασαν την επέμβαση στον αδερφό του Kheng, ο οποίος είχε την ίδια πάθηση, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

«Κάναμε την εγχείρηση στον αδερφό του πρώτα και χρησιμοποιήσαμε τα πρωτόγονα χειρουργικά εργαλεία τους. Είχαμε αρκετά καλά αποτελέσματα», είπε ο Dr Cheng.

Είπαν ότι ήταν σημαντικό να γίνει η επέμβαση στην Καμπότζη, ώστε να διδάξουν τους γιατρούς της περιοχής.

Αλλά λόγω της σοβαρότητας της περίπτωσης του Kheng, τελικά δεν μπόρεσαν να αφαιρέσουν τον όγκο στην Καμπότζη και τον μετέφεραν στην Αδελαΐδα.

«Θα μπορούσε να είχε πεθάνει στην Καμπότζη, αν είχαμε κάνει την επέμβαση. Έτσι τον πήγαμε στην Αυστραλία.»


Οι νοσοκόμοι εργάστηκαν εθελοντικά για την επέμβαση και όταν η κοινότητα Καμποτζιανών της Αυστραλίας έμαθε για την επέμβαση, έκαναν όλοι δωρεές.

Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη και ο Kheng είναι πλέον αγνώριστος. Έχουν μείνει μόνο μερικές ουλές γύρω από το στόμα του.

Μετά την επέμβαση, μοναχοί της περιοχής τον κάλεσαν να μείνει σε ένα μοναστήρι, ώστε να αναρρώσει σε πιο οικείο περιβάλλον.

«Ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ από το χωριό του», είπε ο Dr Cheng.

O Kheng μπορεί πλέον να απολαύσει όσο φαγητό και λεμονάδα θέλει χωρίς να τρώει σαν πουλί, αλλά η πρώτη προτεραιότητα του ήταν απλά να μην ξεχωρίζει.

«Η κύρια ανησυχία του ήταν να δείχνει φυσιολογικός. Υπέφερε όλη του την ζωή, ήθελε απλά να δείχνει φυσιολογικός, όπως όλοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου