Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Όταν η Ζωή κόντεψε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Το παρασκήνιο μιας άγνωστης ιστορίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για την κρίσιμη περίοδο του 2015, όταν η διαπραγμάτευση με τους δανειστές βρισκόταν σε σημείο καμπής
. Έτσι μετά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, σήμερα ήρθε στο φως μια άλλη «παρασκηνιακή» ιστορία με πρωταγωνιστές τον Προκόπη Παυλόπουλο και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε προειδοποιήσει πως θα παραιτούνταν εάν η Ελλάδα οδηγούνταν στο απότομο δρόμο του Grexit.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα η απειλή παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αυτή που οδήγησε στη συγκεκριμένη ερμηνεία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και μπήκε στο συρτάρι το σχέδιο του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, είχε πει ξεκάθαρα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι εάν η Ελλάδα εξέρχονταν από τη ζώνη του ευρώ και από την ευρωπαϊκή «οικογένεια» θα υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του, αρνούμενος να κατέχει το ύπατο αξίωμά του σε μία Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Σημειώνεται πως δεν αγνοούσε, ο κ. Τσίπρας και τη «λεπτομέρεια» ότι η παραίτηση του κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα έφερνε κατά τα συνταγματικώς προβλεπόμενα στο προεδρικό μέγαρο για ένα σύντομο, αλλά κρίσιμο διάστημα, την τότε πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Παυλόπουλος την κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων είχε διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο ρόλος του αλλά και η λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του επέβαλαν «να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας ακόμη και τα όρια των αρμοδιοτήτων μου ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάρακτη εντός Ευρώπης και Ευρωζώνης».

Η δήλωσή του αυτή άφηνε σαφώς να εννοηθεί πως κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν επρόκειτο να συναινέσει σε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου