Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 12, 2017

Φωτογραφίες: Θέαση του μυστηριώδους «Τσουπακάμπρα»...ή απλά ενός κογιότ με ψώρα;


Αίσθηση προκάλεσαν στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ (αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κυκλοφόρησαν ευρέως) φωτογραφίες που τράβηξε παίκτης του γκολφ, οι οποίες φέρονται να απεικονίζουν ένα ζώο που ουκ ολίγοι συγχέουν με το αινιγματικό, θρυλικό «Τσουπακάμπρα»- ένα υποτιθέμενο άτριχο ζώο, που θυμίζει σκύλο και σχετίζεται κυρίως με τις περιοχές της Καραϊβικής, του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής. 


Στο συγκεκριμένο ζώο αποδίδονται επιθέσεις σε κατσίκες από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το αίμα- και ειδικότερα μια σειρά περιστατικών στο Πουέρτο Ρίκο το 1995. Ωστόσο, το «Τσουπακάμπρα» θεωρείται πως ανήκει στο ίδιο «κλαμπ» με τον «Μεγαλοπόδαρο», τον «Χιονάνθρωπο Γέτι» και το «Τέρας του Λοχ Νες»: Όντα που εντάσσονται στο αντικείμενο της κρυπτοζωολογίας, και που, αν και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αποδειχθεί πως υπάρχουν στα αλήθεια, μέχρι τότε υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες για την ύπαρξή τους.


Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ABC4News, ο Νταγκ Στιούαρτ έπαιζε γκολφ στο Santee Cooper Country Club όταν εντόπισε το συγκεκριμένο πλάσμα, το οποίο και φωτογράφησε. Τις εικόνες ανέβασε στη συνέχεια στο Facebook, με το hashtag #ThatAintNoDog.

Βεβαίως, πολλοί διαφωνούν με την ερμηνεία ότι επρόκειτο για «Τσουπακάμπρα», υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα πρόκειται για ένα κογιότ με ψώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου