Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 05, 2017

Άγνωστοι θάλαμοι στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Εξερευνητές στα πρόθυρα μεγάλων ανακαλύψεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, συναρπάζει τη φαντασία εξερευνητών,
επιστημόνων και απλών επισκεπτών από την αρχαιότητα ακόμα- και ερευνητές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μεγάλων ανακαλύψεων και αποκαλύψεων για μυστικά που είναι κρυμμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βρετανικής TheSun, εκτιμάται πως μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα υπάρχει ένας αινιγματικός κρυμμένος θάλαμος/ αίθουσα- και μια ομάδα ερευνητών ετοιμάζεται, στο πλαίσιο ενός προγράμματος με το όνομα ScanPyramids, να χρησιμοποιήσει δύο πρωτοποριακές τεχνικές για εξακριβώσει τη θέση του. Η πρώτη έχει να κάνει με την καταγραφή της θερμότητας των αντικειμένων (θερμογραφία), ενώ η άλλη είναι ο εντοπισμός μιονίων (σωματιδίων που παράγονται όταν κοσμική ακτινοβολία χτυπά την ατμόσφαιρα της Γης)- τεχνική που έχει χρησιμοποιηθεί ξανά για έρευνες στις πυραμίδες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό κρυμμένων σηράγγων.


Το ScanPyramids, του HIP Institute, είναι ένα από τα πλέον φιλόδοξα εγχειρήματα της αιγυπτιολογίας- και η ομάδα του είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο πως η Μεγάλη Πυραμίδα πιθανότατα περιέχει άγνωστες κοιλότητες- και η μία ενδεχομένως να βρίσκεται στη βόρεια πλευρά. Επίσης, μια δεύτερη εκτιμάται πως ίσως να βρίσκεται κάτω από έναν από τους διαδρόμους της.
Μετά τη Μεγάλη Πυραμίδα, οι ερευνητές ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνολογία για τον εντοπισμό του τάφου της θρυλικής βασίλισσας Νεφερτίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου