Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2017

Σώσον Κύριε τον λαόν Σου

Δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια άνθρωποι, που σχοινοβατούν πάνω στο όριο της φτώχειας, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να γκρεμιστούν στην ανέχεια και τη δυστυχία εξαιτίας της συντριπτικής ανεργίας και της εξοντωτικής φορολόγησης, να βλέπουν πως οι συνήθεις ύποπτοι, οι ρασοφόροι προεστοί, οι κοτζαμπάσηδες της ευλαβικής κονόμας, να τη βγάζουν καθαρή




Ο Πάνος Σκουρολιάκος, βουλευτής του Σύριζα, ο Γιώργος Λαζαρίδης, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ο Γιάννης Σαρίδης, της Ένωσης Κεντρώων, υπέγραψαν μια τροπολογία, που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεοπτικών διαφημίσεων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί οσονούπω.



Αυτό δεν είναι είδηση – είδηση είναι το ότι αυτή η τροπολογία αφορά σε φορολογική απαλλαγή από παλαιές επιβαρύνσεις για Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, εντός ή εκτός αυτού. Δεν ξέρω εάν τελικά η συγκεκριμένη τροπολογία θα ψηφιστεί, αλλά η αριστερή (να θυμίσω) κυβέρνηση διάκειται θετικά απέναντι της.



Μετά το αυτογκόλ που έβαλε η αριστερή (να ξαναθυμίσω) κυβέρνηση, όταν ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε και έλαβε τη κεφαλή του Νίκου Φίλη επί πίνακι, να τώρα και η εξόφληση και του επομένου γραμματίου: φορολογική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα χρυσοφόρα Μοναστήρια του Αγίου Όρους. Κι από ποιον; Από μια προοδευτική, κομμουνιστική και ριζοσπαστική κυβέρνηση, που προτάσσει, υποτίθεται, το συμφέρον του λαού έναντι των αρχουσών τάξεων και των συντηρητικών δομών της κοινωνίας, όπως είναι η Εκκλησία.




Διαβάζει αυτή την φρικαλέα είδηση ο φορολογικώς καθημαγμένος πολίτης, που αναγκάζεται να πληρώσει, εκτός από τους άλλους κεφαλικούς φόρους, και ΕΝΦΙΑ, δηλαδή νοίκι στο Κράτος για την ιδιόκτητη κατοικία του, και κουνάει το κεφάλι του με απελπισία.

Ένας δεξιός, άδικος και αντικοινωνικός φόρος, όπως είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να διαιωνίζεται, είναι κάτι που δυσανασχετείς, αλλά το αποδέχεσαι βογκώντας. Πρωτίστως γιατί δεν μπορείς να τον αποφύγεις, και δεύτερον γιατί λες πως η πατρίδα είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, άρα όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να βγούμε από την πρέσα. Οκέι – όλοι, όμως.

Δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια άνθρωποι, που σχοινοβατούν πάνω στο όριο της φτώχειας, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να γκρεμιστούν στην ανέχεια και τη δυστυχία εξαιτίας της συντριπτικής ανεργίας και της εξοντωτικής φορολόγησης, να βλέπουν πως οι συνήθεις ύποπτοι, οι ρασοφόροι προεστοί, οι κοτζαμπάσηδες της ευλαβικής κονόμας, να τη βγάζουν καθαρή, διατηρώντας το έχειν τους αλώβητο και τα κελάρια τους γεμάτα, και μάλιστα με Αριστερά στην εξουσία!

Αυτοί που υποστήριξαν το Σύριζα δεν ήταν ηλίθιοι. Ήξεραν πως έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα, ο Τσίπρας, στην καλύτερη περίπτωση, μια δικαιότερη, πιο φιλολαϊκή διαχείριση θα έκανε – σίγουρα δεν θα ανέβαινε στο βουνό, κηρύσσοντας αντάρτικο. Μόνο αυτό περίμεναν: δικαιοσύνη. Να πληρώσουν την Κρίση και οι έχοντες και οι κατέχοντες, που ποτέ πριν δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη, να είναι ο Νόμος ίδιος για όλους, να μην υπάρχουν πλέον άβατα: οι Άρχοντες, οι Ιεράρχες, οι πρώτες μούρες του τόπου, οι Καναλάρχες και οι Εθνικοί μας Εργολάβοι, όλοι αυτοί να καταλάβουν πως εμπίπτουν πλεον στη διακαιοδσία του Νόμου, πως δεν έχουν πια ούτε το ακαταδίωκτο, ούτε το αφορολόγητο.



Τώρα όμως, που η αριστερή, (να θυμίσω για τρίτη φορά, για να μην το ξεχάσω) κυβέρνηση σκύβει σαν γουσουφάκι και προσκυνά επονείδιστα, απροκάλυπτα και χατζηαβάτικα για μια ακόμα φορά το πανίσχυρο ιερό κατεστημένο, τώρα που αποδεικνύει για μια ακόμα μια φορά πως μπροστά στο Ράσο η μαγκιά πάει περίπατο, ε, το μόνο που μένει σ’ αυτόν τον απογοητευμένο, προδομένο πολίτη είναι, αν όχι να σιχτιρίσει, τουλάχιστον να αναφωνήσει στεντορείως «Σώσον Κύριε τον λαόν Σου». Διότι, όπως φαίνεται, εάν περιμένουμε από τους ανθρώπους να μας σώσουν, την κάτσαμε τη βάρκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου