Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Αυτές είναι οι πιο εχθρικές χώρες του κόσμου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στην πρώτη θέση μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της επικαιρότητας τα τελευταία χρόνια.


Η Βόρεια Κορέα, η οποία ανακοίνωσε ότι έως τα μέσα Αυγούστου θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, θεωρείται ως μια από τις λιγότερο ειρηνικές χώρες στον κόσμο.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2017 του Ινστιτούτου Οικονομίας και Ειρήνης (IEP), ο οποίος αναλύει 162 έθνη και τα κατατάσσει σε επίπεδο ειρήνης κάθε χρόνο.

Το ΙΕΡ εξέτασε 23 δείκτες, όπως βίαιες διαδηλώσεις και εισαγωγές όπλων, σε τρεις κατηγορίες: Το επίπεδο ασφάλειας στην κοινωνία, το μέγεθος των συνεχιζόμενων εγχώριων και διεθνών συγκρούσεων και το βαθμό στρατικοποίησης. Συνολικά, ο κόσμος έγινε πιο ειρηνικός το 2017 σε σύγκριση με το 2016. Μάλιστα, το προηγούμενο έτος, 93 χώρες έγιναν πιο ειρηνικές, ενώ 68 χώρες λιγότερο ειρηνικές, σύμφωνα με τον δείκτη.

Δείτε τη λίστα:

10. Ουκρανία

 
Πληθυσμός: 45 εκατομμύρια κάτοικοι

9. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

 
Πληθυσμός: 4,5 εκατομμύρια κάτοικοι

8. Σουδάν

 
Πληθυσμός: 39,5 εκατομμύρια

7. Λιβύη

 
Πληθυσμός: 6,2 εκατομμύρια κάτοικοι
(Φωτογραφίες: (AP /Evgeniy Maloletka, Samir Bol, Marc Hofer-File, @AliTweel via AP video, )

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες στο Fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου