Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Μαλάκας ήμουνα να πάω στρατιώτης, να μου κάνουνε τον κώλο να; Τόπαιξε ανανήψας έλλην πατριώτης, είχε και κάτι άκρες στο χουντογκοβέρνο...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αντιγράφω από τον σημερινό "Βηματοδότη":

"Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Γαβρόγλου όντως πήρε φύλλο πορείας για να καταταγεί στον Στρατό. Οχι όμως στον ελληνικό στρατό, αλλά στον... τουρκικό! Καθ' ότι, πιθανόν να μην το γνωρίζετε, ο κ. Γαβρόγλου ως Κωνσταντινουπολίτης είχε την τουρκική υπηκοότητα. Αρνήθηκε τη στράτευση στον τουρκικό στρατό ενώ βρισκόταν για σπουδές στο Λονδίνο και έκανε αίτηση να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, η οποία και του εδόθη το 1972 (στην περίοδο της χούντας). Εν συνεχεία αξιοποίησε έναν νόμο (πάλι της χούντας) με τον οποίο του δινόταν το δικαίωμα ως Ελληνας πλέον του εξωτερικού να εξαγοράσει τη θητεία του, όπερ και έκανε"
...και σας "μεταφράζω" στην λαϊκήν και καθομιλουμένην, για να γίνει πλήρως κατανοητό το πολιτικό ανάστημα του ανδρός.
" Ο Γαβρόγλου ήταν τούρκος υπήκοος, γεννηθείς στην Πόλη και την κοπάνισε για σπουδές στο εξωτερικό. Οταν έλαβε φύλλο πορείας να καταταγεί στον τουρκικό στρατό ως όφειλε, φοβήθηκε ότι οι τούρκοι,όπως αρέσκονται, θα τον ξεκώλιαζαν και απευθύνθηκε στους Χουνταίους, να του δώσουν την ελληνική ιθαγένεια που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε.
Τόπαιξε ανανήψας έλλην πατριώτης, είχε και κάτι άκρες στο χουντογκοβέρνο (γιατί χωρίς αυτές δεν γίνονταν τότε αυτά τα πράγματα) και την πήρε την ελληνική ιθαγένεια.
Κραυγάζοντας είμαι έλλην το καυχώμαι και επειδή είχε ακούσει ότι πολλά γίνονται στα ελληνικά στρατα μεσούσης της Χούντας, ως γαμημένος από γεννησιμιού του άνδρας, έκανε χρήση ενός Νόμου της Χούντας για τους έλλληνες εξωτερικού και εξαγόρασε την θητείτα του"
Στη φωτό ο "τουρκόσπορος" υπουργός της ελληνικής παιδείας, απολογείται γιατί δεν υπηρέτησε, ούτε στον τουρκικό αλλά ούτε και στον ελληνικό, λέγοντας ότι:
"Μαλάκας ήμουνα να πάω στρατιώτης, να μου κάνουνε τον κώλο να?"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου