Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2017

“Βλέπω νεκρούς παντού”…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τη θυμάστε εκείνη την ταινία του 1999, Η Έκτη Αίσθηση; Η ταινία έσπασε ταμεία, στην κατηγορίαsupernatural horror-thriller film. Κακώς. Έπρεπε να πάρει χαρακτηρισμό “προφητικής”

Κατά γράμμα, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός διαταραγμένου αγοριού που ένας παιδοψυχολόγος αναλαμβάνει να το βοηθήσει. Η “διαταραχή” του μικρού είναι η ικανότητα του να βλέπει τους νεκρούς.

Αλληγορικά, ωστόσο, η παιδική αθωότητα παρέχει την ικανότητα να βλέπει κανείς την αλήθεια έξω από το Μάτριξ. Αν αυτή η παιδική αθωότητα διατηρηθεί και στην ενήλικη ζωή, τότε μεταφράζεται σε σοφία.

Η δυτική κουλτούρα και lifestyle των τελευταίων δεκαετιών φρόντισαν τεχνηέντως να καταστρέψουν αυτή την παιδική αθωότητα όσο πιο σύντομα γίνεται, με σκοπό να χαθεί και η σοφία, αλλά και το ένστικτο. Το αποτέλεσμα; Γεμίσαμε κοινωνίες από ζόμπις.

Ένα από τα θλιβερότερα στοιχεία της κοινωνίας των ζόμπις είναι η εξάρτηση με το κινητό ή tablet + social media. Κάποτε κοροϊδεύαμε τους Ιάπωνες που είχαν πάντα κάμερες για να τραβούν την κάθε στιγμή σε μια προσπάθεια να απαθανατίσουν το παρόν, χωρίς όμως να ζουν αληθινά σε αυτό. Σήμερα, όλη η Δύση είναι έτσι. Κάθε στιγμή και facebook. Κάθε εμπειρία και Instangram. Να δουν οι άλλοι, ενώ οι ίδιοι… δεν βλέπουν μπροστά τους!
Πρόστιμα στα “smartphone zombies” έως και $ 99
(διαβάστε άρθρο)



Τώρα έφτασε μάλιστα και η ακόμα πιο θλιβερή στιγμή να μπαίνουν πρόστιμα στους πεζούς που κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους ενώ διασχίζουν το δρόμο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους θανάτους και τους τραυματισμούς από το «αποσπασματικό περπάτημα». Ο νόμος πέρασε στην Χονολουλού, πρωτεύουσα της Χαβάης.

Πριν περίπου μια εβδομάδα, μια κοπέλα 18 ετών, συνελήφθη στην Καλιφόρνια με την υποψία ότι προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα το οποίο κατέγραψε ζωντανά στο Instagram. Οδηγούσε η ίδια το αυτοκίνητο και κατέγραφε ταυτόχρονα το ατύχημα και το ανέβαζε στην πλατφόρμα όσο η μικρή της αδελφή ξεψυχούσε. Αν αυτό δεν είναι δείγμα κοινωνίας ζόμπι, τότε ποιο είναι;

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες για τους οφθαλμούς και την ψυχή:



Στη συνέχεια, άλλα ζόμπι άνοιξαν σελίδα στο facebook που ζητούν να ελευθερωθεί η εν λόγω νεαρά που, την ώρα που ξεψυχούσε η αδελφή της, εκείνη, όχι μόνο κατέγραφε, αλλά συνέχιζε να το παίζει μάγκισσα – “My sister just died, but I don’t give a fuck”.

To I don’t give a fuck, έχει γίνει ωστόσο η νέα θρησκεία. Οι περισσότεροι δεν give a fuck για τίποτα πλέον, ειδικά όταν αυτό αφορά στην προσπάθεια να τους αφυπνίσεις. Αν μάλιστα, πας και να τους οργανώσεις, το πιο πιθανό είναι να… fuck you!

Όσοι εναπομείναντες ζωντανοί συναναστρέφονται (αναγκαστικά) με ζόμπι, θα έχουν αντιληφθεί ότι στα δικά τους μάτια μοιάζουν ως “διαταραγμένοι”. Κι εδώ έρχεται το αποκαλυπτικό τέλος της ταινίας Η Έκτη Αίσθηση: Ο γιατρός που προσπαθεί να θεραπεύσει τη διαταραχή του μικρού αγοριού, ανακαλύπτει τελικά ότι, και ο ίδιος, είναι ένας νεκρός, που ζει σε μια πλαστή πραγματικότητα ζωής, γιατί απλά, βρίσκεται ακόμα σε στάδιο άρνησης του θανάτου του.

Γι’ αυτό σας λέω, η ταινία ήταν αλληγορική. Και προφητική. 2017, ζω ήδη 5 χρόνια χωρίς κινητό και με ενσύρματο ίντερνετ. Προτιμώ τα 2-3 καλώδια στο γραφείο μου από την ακτινοβολία. Από αυτό όμως που δεν μπορώ να ξεφύγω είναι ότι…



“Αυτός είναι ο κόσμος μας” του Steve Cutts









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου