Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος: Από ένα έκζεμα έως μολύνσεις του αυτιούRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Εχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το μητρικό γάλα διαθέτει θεραπευτικές και επουλωτικές ιδιότητες


Εκτός από τα αποδεδειγμένα ωφέλη για το βρέφος που σιτίζεται μέσω του θηλασμού, οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πως το μητρικό γάλα διαθέτει μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις ή μολύνσεις, από ένα έκζεμα στο δέρμα, έως και προβλήματα με τα αυτιά.

Οι τυχερές μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους τα προφυλάσσουν από ασθένειες της καρδιάς και το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, ενώ ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Δεν είναι πολλοί όμως εκείνοι που γνωρίζουν ότι το μητρικό γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «θεραπευτική» μέθοδος, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Η γνώση προέρχεται κατά κύριο λόγο από την εμπειρία των ίδιων των μαμάδων, που έχουν διαπιστώσει στην πράξη ότι το μητρικό γάλα θεράπευσε μολύνσεις στα μάτια, μπουκωμένες μύτες και μολύνσεις στα αυτά.

Για τις παθήσεις του αυτιού για παράδειγμα, μερικές σταγόνες μητρικού γάλακτος, αντί των γνωστών κολλυρίων, βοηθούν εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αντίστοιχα, η επάλειψη ενός εκζέματος στο δέρμα με μητρικό γάλα μπορεί να το εξαφανίσει, ενώ με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τραυματισμοί στο δέρμα: κοψίματα, πληγές κλπ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι νέες μαμάδες που θηλάζουν αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο τις πληγές στις θηλές που τους προκαλούν τα νεογέννητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου