Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Δεν φαντάζεστε πόσα πλήρωσε ένας Κινέζος για ένα ποτήρι ουίσκι - ΦΩΤΟ



Το ποσό των 9.999 ελβετικών φράγκων (ή 8.733 ευρώ) πλήρωσε ένας Κινέζος προκειμένου να δοκιμάσει ένα ποτήρι ουίσκι Macallan millesime 1878 στο ξενοδοχείο του Σεν Μόριτς, Waldhaus Hotel, σύμφωνα με την ιστοσελίδα 20minuten.ch.

Το ξενοδοχείο ανέφερε ότι ο Κινέζος, λάτρης του ουίσκι, πήγε στο μπαρ του ξενοδοχείου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μοναδική συλλογή του από ουίσκι.
Το μπαρ του Waldhaus Hotel διαθέτει περίπου 2.500 είδη ουίσκι, των οποίων οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7 και 9.999 ελβετικών φράγκων για μια δόση δύο εκατοστών του λίτρου.



Το Macalan ήταν το αγαπημένο ουίσκι του Τζέιμς Μποντ και η φιάλη, που υπήρχε στην κάβα του ξενοδοχείου, άνοιξε ειδικά για τον Κινέζο πελάτη.

Το ουίσκι είχε διατηρηθεί επί 27 χρόνια στο βαρέλι και εμφιαλώθηκε το 1905.

Ο πελάτης φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, ο πελάτης ουδέποτε είχε σκεφθεί ότι ένα ουίσκι τόσο παλιό θα είναι τόσο καλό όσο ένα πιο πρόσφατο Macallan.

Από περιέργεια, ο διευθυντής του ξενοδοχείου δοκίμασε μια γουλιά από το ποτό αυτό.




"Στη μύτη, έχει το άρωμα ενός παλιού κονιάκ, δίνοντας και μια αίσθηση από Porto. Στον ουρανίσκο αποδεσμεύει το άρωμα που έχει πάρει από το βαρέλι", δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Σάντρο Μπερνασκόνι στο 20minuten.ch.


Η αξία της φιάλης, πριν ανοιχτεί, υπολογιζόταν στα 50.000 ελβετικά φράγκα (43.670 ευρώ).

"Το γεγονός ότι ανοίξαμε τη φιάλη δεν σημαίνει ότι χάσαμε χρήματα", δήλωσε ο διευθυντής που ελπίζει ότι το μπαρ θα σερβίρει ακόμη 3 έως 5 ποτήρια για να βγάλει τα έξοδά του.

Μόλις ανοιχτεί, το μπουκάλι του ουίσκι χάνει την ποιότητά του, λόγω της οξυγόνωσης, και συνεπώς την αξία του. Η διάρκεια για τη συντήρηση μιας ανοικτής φιάλης με ουίσκι κυμαίνεται από 5 μέχρι 10 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου