Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 09, 2017

Αστυνομία συναισθημάτων: Ρομπότ θα σε τιμωρούν ακόμα και αν «αισθάνεσαι» κατά της εξουσίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σε λίγο καιρό ... θα αρχίσουν να ελέγχονται και τα συναισθήματα μας!

Από ποιους; Από τα ρομπότ!

Συγκεκριμένα, ρομπότ που καταλαβαίνει τον σαρκασμό στις αναρτήσεις των μέσων κοινωνικών δικτύων καλύτερα και από τον άνθρωπο, θα μπορούσε να συμβάλλει στην προστασία των ανθρώπων από τη διαδικτυακή κακοποίηση, αναφέρει η Telegraph, δίνοντας το «τυρί».


Όπως μεταδίδεται, ερευνητές στο MIT έχουν δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που μπορεί να ερμηνεύσει το ύφος των αναρτήσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Τουίτερ, κατανοώντας πότε κάποιος είναι σαρκαστικός.

Το εργαλείο «μεταφράζει» τηn χρήση του κάθε emoji εικονιδίου που χρησιμοποιείται στις αναρτήσεις για να κατανοήσει το νόημα του μηνύματος και να ανιχνεύσει τυχόν σαρκαστική διάθεση.

Αργότερα οι συγκεκριμένες λειτουργίες δεν αποκλείεται να τιμωρούν την σαρκαστική διάθεση απέναντι στην εξουσία.

Με το όνομα DeepMoji, το ρομπότ ανέλυσε 1,2 δισεκατομμύρια τουίτς για την κατανόηση του πώς 64 δημοφιλή emoji χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τα μηνύματα.

Η έρευνα δεν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για την ανάλυση σαρκασμού με πρόγραμμα του υπολογιστή, αλλά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι το πιο εξελιγμένο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Το DeepMoji αναγνώρισε σωστά τον σαρκασμό, ξεπερνώντας σε επίδοση τους ανθρώπους-εθελοντές του πειράματος.

Τα σχόλια δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου