Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Ιστορικό ντοκουμέντο: Αυτή είναι η τελευταία κάτοικος της Αμμοχώστου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ενα συγκλονιστικό βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο internet, από την Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα, μερικές μόνο μέρες μετά την κατάληψή της από τον τουρκικό στρατό.

Κι ενώ δίνεται η εντύπωση πως τα ποντίκια έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι μόνοι κάτοικοι, μια γιαγιά που έμεινε πίσω χωρίς την οικογένειά της εντοπίζεται από Τουρκοκύπριους στρατ

ιώτες.

Το βίντεο καθώς και τις πληροφορίες, βρήκαμε σε μια από τις αγαπημένες μας κυπριακές ιστοσελίδες, την Avant-garde.com.cy, που όπως γράφει το δημοσιεύει με αφορμή τις φημολογίες που λένε πως η πόλη φάντασμα θ’ ανοίξει για όλους όσοι έχουν το σπίτι τους εκεί. Mε διοίκηση τουρκοκυπριακή. Πρόκειτα για το ρεπορτάζ Αγγλου δημοσιογράφου και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο της ερήμωσης μιας ολοζώντανης πόλης και της κατοπινής κατοίκησής της μόνο από φίδια και ποντίκια.

Η περιγραφή του δημοσιογράφου:
«Υπάρχουν μικρά στοιχεία ζωής που είναι πολύ σημαντικό να τα εντοπίσεις… Βρήκαμε αυτή τη γριά γυναίκα να κάθεται στην αυλή του σπιτιού της στα προάστια του Βαρωσιού, απόλυτα μόνη, κάτω από ένα δέντρο, μιλώντας στον εαυτό της. Όλη η υπόλοιπη οικογένεια είχε φύγει… Μόνο η γάτα παρέμεινε να της κάνει παρέα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου