Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

«Η Τουρκία μπορεί να κατακτήσει την Ευρώπη σε... τρεις μέρες»! Ποιος το λέει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία έχει προκαλέσει αρκετές εντάσεις στην Ευρώπη και διαρκώς νέα δημοσιεύματα από τον Τύπο της χώρας κυκλοφορούν βάζοντας και άλλο λάδι στη φωτιά.


Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη Τετάρτη, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Söz»κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εάν ξεκινήσουμε σήμερα, μπορούμε να κατακτήσουμε την Ευρώπη μέσα σε τρεις ημέρες». Ο παραπάνω τίτλος προκάλεσε την εύλογη ανησυχία Βερολίνου και Βρυξελλών με ορισμένους αναλυτές να αναφέρουν ότι η εφημερίδα στηρίχθηκε σε αναλύσεις του Αμερικανού πολιτειολόγου Τζορτζ Φρίντμαν ο οποίος είναι ιδρυτής του think tank Stratfor που έχει στενές σχέσεις με την CIA και το βαθύ αμερικανικό κράτος.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «όπως δηλώνει ο Φρίντμαν, οι Τούρκοι μπορούν να νικήσουν στρατιωτικά τη Γερμανία μέσα σε ένα απόγευμα. Και τη Γαλλία -εάν αυτή μπορέσει να βρει το θάρρος να πολεμήσει- μέσα σε μια ώρα».

Εδώ η «Γενί Σεζ» σχολιάζει: «Ο Φρίντμαν κάνει λάθος. Εάν πιστέψουμε το διεθνές ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallop, το οποίο και ρώτησε ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη εάν θα πολεμούσαν για την πατρίδα τους τότε, εάν είχαμε πόλεμο, οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη σηκώσει λευκή σημαία. Οι Γερμανοί πολίτες θα άφηναν την πατρίδα τους ανυπεράσπιστη».Πράγματι, σε μια έρευνα που έγινε πριν από καιρό από το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Gallop, στην ερώτηση «θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας;» οι Φινλανδοί και οι Τούρκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση, με το 78% να απαντά «ναι», ενώ οι Γερμανοί στην τελευταία, με το 18% να απαντά θετικά.

Τέλος το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «εάν ξεκινήσουμε πρωί τον πόλεμο, τότε μπορούμε να κάνουμε την απογευματινή μας προσευχή στο προεδρικό μέγαρο του Βερολίνου».Είναι γεγονός ότι η κόντρα Βερολίνου-Άγκυρας έχει υπερβεί πλέον τα εσκαμμένα, με την επιθετική ρητορική του Ερντογάν εναντίον όποιου του αντιτίθεται να προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία. Σημαντικό είναι το γεγονός πως το άρθρο της «Yeni Söz» δεν καταδικάστηκε ούτε καν σχολιάστηκε από κυβερνητικούς κύκλους, ενώ η σχέση της εφημερίδας με τον Ερντογάν κάνει τα πράγματα ακόμα πιο επικίνδυνα σε σημείο που κάποιος μπορεί εύλογα να υποθέτει εάν ο Ερντογάν επιθυμεί την στρατιωτική κατάκτηση της Ευρώπης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου