Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 05, 2017

Χυδαία παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου στη Βενεζουέλα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Βενεζουέλα γράφει Ιστορία και πανικοβάλει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τα εκλεγμένα μέλη της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης εγκαταστάθηκαν στη Βουλή κι είχαμε την πρώτη συνεδρίαση για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Ο πανικός στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι τέτοιος που αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τη χρυσή εφεδρεία τους: O πάπας Φραγκίσκος θυμήθηκε τις "ένδοξες" ημέρες που ευλογούσε τους δολοφόνους του Βιντέλα και επεμβαίνει ζητώντας να "παγώσει" η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
Απίστευτη αλλά αληθινή είναι η χυδαία παρέμβαση του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.
Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν! (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!), του υπηρέτη της στυγνής αμερικανοκίνητης φασιστικής χούντας του Βιντέλα στην Αργεντινή και σήμερα πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος χωρίς ντροπή κι ενθυμούμενος τις ημέρες που ευλογούσε τους δολοφόνους στην Αργεντινή καλεί να...
"διακοπεί η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση" του λαού της Βενεζουέλας διότι "φέρνει εντάσεις και σύγκρουση" (Comunicado de la Santa Sede ante la crisis en Venezuela)!
Οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza del Mayo), το κίνημα των Μανάδων της Αργεντινής που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του μαύρου δικτάτορα της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, έχουν από πολλά χρόνια μιλήσει για τον φασιστικό ρόλο του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος: «Διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τα βασάνιζαν». Η ανακοίνωση της "Αγίας Έδρας" μέσω της οποίας ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο παρεμβαίνει στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό που εξέφρασε τη θέλησή του να μην παραδοθεί η Βενεζουέλα στα νύχια των gatekeepers του καπιταλισμού.




Την πληρωμένη απάντηση στον ηγέτη του παπισμού Χόρχε Μπεργκόλιο έδωσαν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες λαού στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
Από κάθε γειτονιά του Καράκας, από τους λόφους της πόλης, από κάθε γωνιά χείμαρροι λαού στο μεγάλο ποτάμι μιας ατελείωτης δυναμικής πορείας προς προς το Ομοσπονδιακό Μέγαρο Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης. Ο λαός συνοδεύει όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του μέχρι το Μέγαρο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης.


Εκεί επιστρέφει στη θέση του ο Κομαντάντε Τσάβες! Το πορτραίτο του Τσάβες είχε αποκαθηλωθεί από την αίθουσα του Μεγάρου της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης από τη δεξιά πλειοψηφία των βουλευτών. Για δύο χρόνια είχαν εξαφανίσει όλες τις φωτογραφίες του Κομαντάντε.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού τοποθετούν στη θέση του τον Κομαντάντε Τσάβες:
«Γύρνα πίσω, γύρνα πίσω, γύρνα πίσω! Ο Κομαντάντε Τσάβες είναι πίσω στο σπίτι του! Στο λαό από το λαό!» (¡VOLVIÓ, VOLVIÓ, VOLVIÓ, VOLVIÓOOO! ¡El Comandante Chávez vuelve a la Asamblea! ¡Al Pueblo, lo que es del Pueblo!)
* Η αντιιμπεριαλιστική φωνή του Τσάβες ζει στον επαναστατικό αγώνα των λαών!
Μετά την ήττα της "αραβικής άνοιξης made in USA" στη Συρία, ήρθε η νέα ήττα στη Συρία της Λατινικής Αμερικής, όπως αποκαλούσε την Πατρίδα του ο Κομαντάντε Τσάβες.
Θλιβερή η χυδαία παρέμβαση του συνεργάτη της αμερικανοφασιστικής χούντας του Βιντέλα και σήμερα πάπα...
Papa Francisco ✔ @Pontifex_es

¡En nombre de Jesús podemos demostrar con nuestro testimonio que la paz es posible!


Σε πλήρη αντίθεση ο πάστορας Numa Molina από το San Francisco του Καράκας που χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
«Η ειρήνη έχει γίνει ύμνος της Βενεζουέλας...
Σήμερα έρχομαι να ευλογήσω ένα λαό ο οποίος πήγε στις 30 Ιούλη με μια φωνή, μια κραυγή που βγήκε από την καρδιά του: και ψήφισε για την ειρήνη...
Η επίθεση των εκστρατειών στα μέσα ενημέρωσης κατά την Μπολιβαριανής κυβέρνησης είναι αδύνατο να κρύψει την αλήθεια και τα όνειρά της ειρήνης...
Κι έτσι αποδείχθηκε τελευταία, στις 30 Ιούλη, όταν περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια πολίτες εξέλεξαν τους αντιπροσώπους της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC)...


Αυτός είναι ο κύριος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου