Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 10, 2017

Σεμιφρέντο ψυγείου με φιστικοβούτυρο

Θα χρειαστείς

- Για τη βάση
140 γρ σοκολατένια μπισκότα
90 γρ βούτυρο λιωμένο

- Για τη γέμιση
230 γρ φιστικοβούτυρο
240 γρ τυρί κρέμα
110 γρ άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ κρέμα γάλακτος

- Για τη γκανάζ
100 γρ. κουβερτούρα
60 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. φιστικοβούτυρο για γαρνίρισμα
Σπασμένα φιστίκια και έξτρα σοκολάτα λιωμένη για το γαρνίρισμα



Οδηγίες



  1. Για τη βάση: Περνάμε τα μπισκότα από το μούλτι. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντάς το κι αυτό. Το μείγμα θα μοιάζει με άμμο.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ30 τη βάση της οποίας έχουμε καλύψει με διπλή μεμβράνη. Με τη βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε καλά τον πάτο της φόρμας. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
  3. Για τη γέμιση: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το φιστικοβούτυρο με το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα με το υπόλοιπο μείγμα. Αδειάζουμε στη φόρμα καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Για την γκαναζ: Μετά από 3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάζ βάζοντας την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι και φέρνοντας τη σε βρασμό. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ που έχουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου