Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Κέικ πορτοκαλιού με λευκή σοκολάτα


Θα χρειαστείς
- Υλικά για το κέικ:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
4 μέτρια αυγά
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. σπιτικό χυμό πορτοκαλιού
- Υλικά για την επικάλυψη:
1 κουβερτούρα  Λευκή 180γρ. ψιλοκομμένη
120 ml κρέμα γάλακτος
λευκά σοκολατάκια (για διακόσμηση)



Οδηγίες



  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 140° C.
  2. Λαδώστε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ (10x25cm) και στρώστε με λαδόκολλα την οποία λαδώνετε επιπλέον.
  3. Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά, δηλαδή πάνω από 10 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα και τα αυγά ένα - ένα ανακατεύοντας καλά με το μίξερ, πριν προσθέσετε το επόμενο.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το λίγο - λίγο στο μίγμα εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού.
  5. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για 50 - 60 λεπτά. Αφήστε για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και έπειτα αναποδογυρίστε το πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως.
  6. Κόψτε στη μέση τα λευκά σοκολατάκια και διακοσμήστε το κέικ.
  7. Ετοιμάστε την επικάλυψη βράζοντας την κρέμα και ρίχνοντάς την πάνω στη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μίγμα. Αφήνετε στο ψυγείο να πήξει για λίγο και μετά, αφού τη χτυπήσετε λίγο στο μίξερ να αφρατέψει, προσθέστε την όμορφα πάνω από το κέικ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου