Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2017

Τα εντυπωσιακά Φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας μας…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Άλλες χώρες για να προσελύκσουν τουρίστες, στήνουν ολόκληρες εγκαταστάσεις, τεχνιτά αξιοθέατα, βάζουν θάλασσες, βουνά λόγγους και ραχούλες… Μια μικρή χώρα λοιπόν σαν την Ελλάδα, όπως μας λένε, που δεν έχουν άδικο(όσο αναφορά στην έκταση, γιατί σε όλα τα άλλα είμαστε μια τεράστια χώρα) δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά, καθώς η φύση την έχει προικίσει με ατελείωτες ομορφιές! Με τα φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας, πολλές φορές έρχεσαι αντιμέτωπος με το μεγαλείο της φύσης και αναρωτιέσαι αν αυτό που βλέπεις είναι αληθινό.

Φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας
Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε κάποια φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας, που αν σας δωθεί η ευκαιρία να τα θαυμάσετε, μην την αφήσετε!



Λίμνη Πλαστήρα

Στο Νομό Καρδίτσας βρίσκεται αυτο το φυσικό αξιοθέατο της Ελλάδας. Μία μαγευτική τοποθεσία που κάθε εποχή του χρόνου αλλάζει και γίνεται τόσο διαφορετική και παράλληλα τόσο όμορφη και εντυπωσιακή.

Φαράγγι του Βίκου

Το συγκεκριμένο φυσικό αξιοθέατο της Ελλάδας είναι και το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο Guinness! Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου.
Σπήλαιο Διρού

Το Σπήλαιο Διρού βρίσκεται στα δυτικά παράλια της Λακωνικής Χερσονήσου, είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο και ίσως το πιο ξακουστό της Μάνης. Μέσα στο σπήλαιο έχουν βρεθεί απολιθωμένα οστά πάνθηρα, ύαινας, λιονταριού, ελαφιού, κουναβιού και το μεγαλύτερο κοίτασμα ιπποπόταμων στην Ευρώπη.
Φαράγγι της Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς βρίσκεται στη δυτική Κρήτη, στην οροσειρά Λευκά Ορη. Είναι το μακρύτερο φαράγγι της Ευρώπης με 18 χμ. μήκος. Η διάσχιση του Φαραγγιού της Σαμαριάς, αποκαλύπτει ένα συνεχώς εναλλασσόμενο τοπίο, με πηγές, μικρές λιμνούλες, τις τεράστιες πέτρες που αποκαλύπτει η κοίτη του χειμάρρου, και πολλά δέντρα, πλατάνια, πεύκα, κυπαρίσσια.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια ειδυλλιακή εικόνα. Οι εξαιρετικές παραλίες της περιοχής των Συβότων οι οποίες ξεχωρίζουν για την σπάνια και μοναδική φυσική ομορφιά τους και δημιουργούν ένα από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα της Ελλάδας.
Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Ένα από τα πιο γνωστά και πανέμορφα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς, με έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, είναι το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 40 x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου