Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Δάχτυλα του Διαβόλου: Ο τρομακτικός «εξωγήινος» μύκητας [Βίντεο]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Οι φωτογραφίες του σπάνιου αυτού μύκητα με την – άκρως ταιριαστή- ονομασία «Δάχτυλα του Διαβόλου» (Clathrus archeri) έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο

Με την εφιαλτική εμφάνισή του, που περιλαμβάνει κόκκινα πλοκάμια του τα οποία ξεπροβάλλουν από έναν λευκό σάκο που θυμίζει αβγό, δεν είναι παράξενο που αυτός ο παράξενος μύκητας έχει προκαλέσει φρενίτιδα στο Twitter, με πολλούς χρήστες να τον παρομοιάζουν με… εξωγήινο.
Αποτέλεσμα εικόνας για Clathrus archeri
Οι φωτογραφίες του σπάνιου αυτού μύκητα με την – άκρως ταιριαστή- ονομασία «Δάχτυλα του Διαβόλου» (Clathrus archeri) τις οποίες ανήρτησε στο Twitter o φυσιολάτρης Dan Hoare με τη λεζάντα «Αυγά εξωγήινων «σκάνε» στο εθνικό πάρκο New Forest» προκάλεσαν τον θαυμασμό, αλλά και την έκπληξη, δεκάδων χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.
Αποτέλεσμα εικόνας για Clathrus archeri

Ορισμένοι από αυτούς αμφισβήτησαν ότι οι φωτογραφίες είναι αληθινές, ενώ άλλοι επισήμαναν ότι δεν έχουν δει ποτέ στη φύση κάτι τόσο «τρομακτικό» όσο αυτός ο μύκητας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Clathrus archeri
Ο κ. Hoare, ο οποίος εργάζεται στο κέντρο προστασίας πεταλούδων του εθνικού πάρκου, πόσταρε αυτές τις τέσσερις φωτογραφίες τον Νοέμβριο. Σε αυτές, ο περίεργος μύκητας απεικονίζεται να ξεπροβάλλει από μια λευκή ζελατινώδη ουσία και να απλώνει τα κόκκινα πλοκάμια του, τα οποία καλύπτονται από μια μαύρη, δύσοσμη ουσία.

Ο αλλόκοτος αυτός μύκητας είναι αυτοφυής στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία. Εθεάθη για πρώτη φορά στην Κορνουάλη το 1946 και έκτοτε εξαπλώνεται και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
επιμέλεια:kataggeilte.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου