Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 07, 2017

Τα φοβερά εγκλήματα του Τσαβισμού στη Βενεζουέλα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Αν θέλετε να καταστρέψετε τον ιμπεριαλισμό
πρέπει να προσδιοριστεί το κεφάλι του:
οι ΗΠΑ»
Ernesto Che Guevara

Πριν την καταγραφή των εγκλημάτων του Τσάβες στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, ας παρακολουθήσουμε τις καθημερινές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, που δεν συναντάμε σε κανένα συστημικό ΜΜΕ.
Εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν τις εργασίες οι 545 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού στη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση... Τα πορτραίτα του Μπολίβαρ και του Τσάβες επέστρεψαν στο μέγαρο της Βουλής, μαζί με τη Λαϊκή Εξουσία.
Ραγδαία η διάσπαση κι οι αλλαγές θέσεων στην "αντιπολίτευση"μπροστά σ' εκείνη τη μεγαλειώδη συμμετοχή περισσότερων από 8 εκατομμύρια πολιτών στις κάλπες. Η σύγκρουση με τη λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής δεν αφήνουν περιθώρια για παιχνίδια ενορχηστρωμένα από τις ΗΠΑ.
Με δηλώσεις του ο Ramos Allup, αρχηγός του...κόμματος "Accion Democratica" (Δημοκρατική Δράση), δηλώνει την πίστη του στο Σύνταγμα και αποφασίζει τη συμμετοχή του κόμματος και του ίδιου στις Περιφερειακές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018, μιας και η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων λήγει στις 17 Αυγούστου, πάντα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Κι επειδή ο κύριος Henry Lisandro Ramos Allup (δηλώνει "κεντροαριστερός") είναι αντιπρόεδρος της "διεθνούς" του Γιώργου Παπανδρέου, μάλλον δεν ενημέρωσε σωστά, ή υπήρξε κακή συνεννόηση στην ισπανική γλώσσα, αφού ο κύριος Γ. Παπανδρέου εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με δηλώσεις του κόμματός του περί "μη τήρηση του Συντάγματος... η χώρα οδηγείται σε κατάλυση της Δημοκρατίας... αυξανόμενη καταστολή και θανάσιμη βία εναντίον διαδηλωτών..." και το εντελώς γελοίο και προβοκατόρικο "Η συνείδηση της Αριστεράς οφείλει να συγκρουστεί με τον Μαδούρο..." (ΕΔΩ). Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για τυχαία αντιγραφή των θέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπερβολές του "Γραφείου Τύπου" του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και σύντομα θα επανορθώσουν. Ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου που διατέλεσε υπουργός των Εξωτερικών και πρωθυπουργός, οφείλει να επιστήσει την προσοχή στους συντάκτες των ανακοινώσεων του κόμματός του που ταυτίστηκαν με τις ακροδεξιές κραυγές του Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, την παγκόσμια δεξιά και τη δικαιωματική "αριστερά" ("Radical chic") εναντίον της λαϊκής θέλησης του λαού της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Άλλωστε καταντάει κωμικοτραγικό να μιλάει μια μη κυβερνητική οργάνωση (σοσιαλιστική διεθνής) -όπως χιλιάδες στον κόσμο- για την αναγκαιότητα "Η συνείδηση της Αριστεράς οφείλει να συγκρουστεί με τον Μαδούρο...", όταν σ' αυτή τη ΜΚΟ συμμετέχουν εγκληματίες πολέμου του σιωνιστικού κατοχικού καθεστώτος στην Παλαιστίνη και δεν συμμετέχει καμία πολιτική προσωπικότητα με κύρος κι απέναντι τους είναι οι δυνάμεις της προόδου, της αριστεράς χωρίς εισαγωγικά: το Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας κι άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Χθες και ο δεξιός, σιωνιστής (Israel's Man in Venezuela: Henrique Capriles Radonski), προκλητικά φιλοαμερικανός Henrique Radonski, αρχηγός του κόμματος "Primero Justicia:" (Πρώτα Δικαιοσύνη) έκανε υποστολή της σημαίας της "εξέγερσης" και στο Cne ανακοίνωσε κι αυτός συμμετοχή στις εκλογές του επόμενου έτους.
Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε εκ νέου o ακροδεξιός Leopoldo Lopez, συνιδρυτής του κόμματος "Primero Justicia:" (Πρώτα Δικαιοσύνη), ο οποίος παραβίασε τους όρους για μη παρακίνηση στη βία κι ανατροπή του Συντάγματος.
Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε εκ νέου ο πρώην δήμαρχος Καράκας Antonio Ledezma, ο οποίος επικαλούμενος "προβλήματα υγείας" προσπάθησε να δραπετεύσει στο εξωτερικό. Ο κύριος Antonio Ledezma είχε διεκδικήσει το 1999 την αρχηγία του κόμματος "Accion Democratica" (Δημοκρατική Δράση) και μετά την αποτυχία του ίδρυσε το 2001 το κόμμα "Alianza Bravo Pueblo" (Ένωση Καλού Λαού).


Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής αποτέλεσαν ένα σκληρό μάθημα στη λεγόμενη "αντιπολίτευση", όταν χιλιάδες λαού σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές, με κίνδυνο ζωής από τις απειλές και τρομοκρατικές επιθέσεις των παρακρατικών της "αντιπολίτευσης", με αποκλεισμένους δρόμους, διέσχισαν με τα πόδια πολλά χιλιόμετρα για να βρεθούν σε Δήμους με εκλογικά τμήματα.
Μεγάλο πρόβλημα για τη λαϊκή συμμετοχή στις εκλογές των πολιτών από δύσβατες περιοχές, όπως στα σύνορα με την Κολομβία, τη χώρα των ναρκωτικών και ναρκεμπόρων, απ' όπου εξορμούσαν παρακρατικοί για να εκφοβίζουν τους πολίτες. Αρκεί να δούμε τις φωτογραφίες με συνθήματα στα σπίτια κάθε χωρικού: Τσαβιστές, σκατιάρηδες, αν ψηφίσετε θα πεθάνετε...


Πηγαιμός... Αψήφησαν απειλές και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς χωριά που λειτουργούσαν εκλογικά τμήματα...
Ο λαός αψήφησε απειλές, αψήφησε παραστρατιωτικές ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις που είχαν διεισδύσει στη Βενεζουέλα από την Κολομβία κι ειδικά στις περιοχές Tachira, Palo Gordo.


Η επιστροφή των πολιτών στα χωριά τους, μετά τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος παρά τη βία και τρομοκρατία, ήταν ένα μεγάλο λαϊκό πανηγύρι Δημοκρατίας...

Οι 545 εκλεγμένοι από το λαό σε εθνικό επίπεδο, όπως ακριβώς επιτάσσει το Σύνταγμα, "έπιασαν δουλειά" και συζητούν νόμους, προτάσεις λαϊκής πρωτοβουλίας.
Ένα μεγάλο χαστούκι στις παγκόσμιες τράπεζες, τις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις που θέλουν να "βάλουν χέρι" στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Βενεζουέλας. Τα διεθνή ΜΜΕ, η δημοσιογραφική πορνεία δεν θα σταματήσει τα ψέματα και την προπαγάνδα. Χρέος κάθε Ελεύθερου πολίτη στον κόσμο να υπερασπιστεί, να εξηγήσει αυτή την Επαναστατική διαδικασία στη Βενεζουέλα. Να δείξει με κάθε τρόπο μπορεί την αλληλεγγύη του στο λαό της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.


Ακόμη κι ωμή πολιτική παρέμβαση του υποστηρικτή της αμερικανοφασιστικής χούντας Βιντέλα στην Αργεντινή, του σημερινού πάπα Μπεργκόλιο (Χυδαία παρέμβαση του πάπα Φραγκίσκου στη Βενεζουέλα!), δεν ευαισθητοποίησε κανέναν κι ούτε τη δημοσιογραφία. Ένας ιερωμένος ταυτίζεται με εκείνες τις αντιδραστικές δυνάμεις που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Βενεζουέλα κι εμφανίζεται ως "φυσιολογικό γεγονός", ψευδώς ως "έκκληση για ειρήνη".
Η απάντηση του προέδρου Μαδούρο στην πρόκληση του Μπεργκόλιο, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας.
Κι όμως ο Μαδούρο ήταν σαφής, αλλά ταυτόχρονα ευγενής με τον Μπεργκόλιο: "Οι βασικοί επίσκοποι στη Βενεζουέλα είναι στρατευμένοι υπέρ της αντιπολίτευσης. Από πάντα ήταν δεμένοι με προνόμια προηγουμένων κυβερνήσεων και τώρα επηρέασαν τη Γραμματεία του κράτους του Βατικανού".



Φυσικά "εξαφάνισαν" και τη δήλωση του Ken Livingstone, μιας πολιτικής προσωπικότητας της Βρετανίας που δεν δίστασε να συγκρουστεί και με τον Μπλερ όταν ήταν στο απόγειο της δόξας με την κατασκευή ψευδών στοιχείων εναντίον του Σαντάμ Χουσεϊν για χρήση χημικών όπλων. Ο «κόκκινος Κεν», πρώην Δήμαρχος Λονδίνου, ήταν αποκαλυπτικός:
«Ο οικονομικός και πολιτικός πόλεμος που κτυπάει τη Βενεζουέλα προκλήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με τη βοήθεια τμημάτων της εσωτερικής αντιπολίτευσης... Έχουμε μια σκευωρία των ΜΜΕ που σε διεθνές επίπεδο πολιορκούν τη Βενεζουέλα. Ίσως ακόμη πιο μεγάλη από την επίθεση εναντίον του Ιράκ και του Σαντάμ Χουσεϊν...».
Τι πανικοβάλει περισσότερο από όλα αυτά το υπέρ-εθνικό κεφάλαιο και τρέμουν πως μπορεί να σηματοδοτήσουν "παρενέργειες" αρνητικές για τους ιμπεριαλιστές σε άλλους λαούς και χώρες;


Οι εργασίες των 545 εκλεγμένων λαϊκών αντιπροσώπων της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης δεν ακολουθούν τις συνήθεις διαδικασίες νομοθέτησης και Συνταγματικής αναθεώρησης των δυτικών αστικών δημοκρατιών, όπου βουλευτές σηκώνουν τα χέρια και ψηφίζουν αποφάσεις και νόμους που συντάσσουν-επιβάλουν δυνάμεις έξω από τα κοινοβούλια.
Λαϊκές Συνελεύσεις σε συνοικίες, γειτονιές, Δήμους, αγροτικούς οικισμούς, εργοστάσια, συνεταιρισμούς κι όπου ζουν κι εργάζονται πολίτες της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας σε καθημερινή βάση..
Η εκλογή Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης έδωσε λόγο στο λαό, τη δυνατότητα να προτείνουν στους εκλεγμένους λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην πόλη, στη φάμπρικα, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, στο δημόσιο τομέα, στην Αυτοδιοίκηση, στους αγρούς, στα γεωργικά προϊόντα και τη διακίνησή τους... Πάνω απ' όλα έχει μπολιαστεί ένας ασυγκράτητος ενθουσιασμός στην κοινωνία που καθημερινά μεγαλώνει.
Οι πολίτες αντιλαμβάνονται αυτό τον πολιτικό οργασμό ως μια μοναδική ευκαιρία να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Κι αυτό τρομοκρατεί την κομπραδόρικη αστική τάξη της χώρας και τους μαυραγορίτες.
Αυτός ο τρόπος διακυβέρνησης μιας χώρας ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας για τις δυτικές αστικές δημοκρατίες. Οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή η πολιτική εμπειρία πρέπει να εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα, να διαστρεβλωθεί, ώστε να μην προσβάλλει ως θανατηφόρος ιός τις δυτικές; κοινωνίες.



Ας δούμε συνοπτικά κι επιγραμματικά τα εγκλήματα του Κομαντάντε Τσάβες, του "δικτάτορα Ούγκο Τσάβες" για τους ιμπεριαλιστές
- Εξάλειψη του αναλφαβητισμού σε βαθμό που επικρότησε ως πρωτοφανές γεγονός ακόμη κι ο ΟΗΕ. Στους αναλφάβητους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αφαιρούσαν 2 ώρες εργασίας την ημέρα ώστε να παρακολουθούν ειδικά σχολεία.
- Κατασκευή 600 Κέντρων Υγείας διάγνωσης, περίθαλψης και πρόληψης. Αύξηση 80% τους προϋπολογισμού των δαπανών για την Υγεία. Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Επενδύσεις κερδών από το πετρέλαιο για την επιστημονική έρευνα. 1641 δισεκατομμύρια Μπολιβάρ (περίπου 314 εκατομμύρια ευρώ) επενδύθηκαν στην έρευνα.
- Αυξήσεις 40% στους μισθούς των εκπαιδευτικών. Δημόσια και ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες συμπεριλαμβανομένων των υποτροφιών.
- Κατάργηση των τσιφλικιών, της μεγάλης ιδιοκτησίας γης, αναδασμός της γης.
- 1.700.000 εργατικές κατοικίες για όσους ζούσαν στις παραγκόπολεις (φαβέλες).
- Ο δείκτης φτώχειας από 70% στο 20% κι αν δεν υπήρχε το εμπάργκο κι ο οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ θα είχε εξαλειφθεί παντελώς.
- Δημιουργία συνεταιρισμών.
- Εθνικοποίηση των πετρελαιοπηγών και του ορυκτού πλούτου.
- Πλήρης αποχώρηση κι ανεξαρτητοποίησης της Βενεζουέλας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Αυτά είναι τα εγκλήματα του Τσαβισμού που νομίζουν ορισμένοι πως ο λαός της Μπολιβαριανης Δημοκρατίας είναι διατιθέμενος να εγκαταλείψει και να επιστρέψει στο παρελθόν.
Αυτά είναι τα εγκλήματα του "δικτάτορα" Τσάβες, που εκλέχθηκε από το λαό και που σήμερα θέλουν να κρύψουν τα ΜΜΕ κι οι ιμπεριαλιστές!
Οι ΗΠΑ όπως ηττήθηκαν στη Συρία θα ηττηθούν και στη Βενεζουέλα.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου