Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2017

Easy Jet: Το απόλυτο χάος στην Ζάκυνθο. Έχει δύο ημέρες τους επιβάτες στο περίμενε



Τον απόλυτο εφιάλτη ζουν οι οικογένειες των Βρετανών τουριστών της πτήσης EZY9746 της Easy Jet από Ζάκυνθο για Gatwick μετά από τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος


Δεν υπάρχει χειρότερη κατάσταση από το να έχεις ολοκληρώσει τις διακοπές σου, να θέλεις να επιστρέψεις με τις καλύτερες αναμνήσεις πίσω στο σπίτι και να μην μπορείς. Τον εφιάλτη αυτό ζουν από την Κυριακή οι επιβάτες της πτήσης EZY9746 της Easy Jet που θα ταξίδευαν από την Ζάκυνθο στο αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο.





Ένα τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος το καθήλωσε στον αερολιμένα Διονύσιος Σολωμός της Ζακύνθου. Η περιπέτεια ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής όταν το τεχνικό πρόβλημα που εντοπίστηκε πριν από την πτήση η οποία θα αναχωρούσε, υπο κανονικές συνθήκες, στις 14.40 δεν μπορούσε να διορθωθεί με τα υπάρχοντα μέσα.

Το πρόβλημα κλήθηκε να επιλύσει την Δευτέρα τεχνικός από την Ιταλία ο οποίος με την σειρά του διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος δεν θα μπορούσε να πετάξει και ότι θα έπρεπε να αποσταλεί άλλο αεροσκάφος να παραλάβει τους - αρχικά - 170 επιβάτες. Η ιδιαιτερότητα όμως του αεροδρομίου της Ζακύνθου δεν επέτρεπε - τουλάχιστον σύμφωνα με την αεροπορική - να γίνει η πτήση αυτή την Δευτέρα. Ο συγκεκριμένος αερολιμένας έχει κριθεί περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος ώστε να προστατευθεί η Καρέτα Καρέτα, και πτήσεις - εκτός από αυτές έκτακτης αερομεταφοράς - δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν μετά από τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τάσος Ξηροτάγαρος από την Swissport, η εταιρεία που συνεργάζεται η Easyjet στην Ελλάδα στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης, ήδη έχει δρομολογηθεί πτήση από το Λούτον η οποία έρχεται με κενό αεροσκάφος να παραλάβει τους εναπομείναντες επιβάτες. Αυτοί υπολογίζονται πλέον σε 70 -80 άτομα καθώς αρκετοί επέλεξαν να αγοράσουν εισιτήρια με άλλες αεροπορικές και να αποζημιωθούν στην συνέχεια από την Easyjet.

Αποζημίωση με βάση τις αποδείξεις που θα προσκομίσουν θα λάβουν και οι επιβάτες που πραγματοποίησαν έξτρα διανυκτερεύσεις στο νησί εξαιτίας της ακύρωσης της πτήσης. Οι περισσότεροι από αυτούς μιλώντας στα βρετανικά Μέσα περιέγραψαν την εμπειρία τους με τα μελανότερα χρώματα καθώς ήταν πολύ δύσκολο να βρουν δωμάτιο εν μέσω τουριστικής περιόδου και ανεπαρκούς ενημέρωσης από την αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ξηροτάγαρο η πτήση της Easy Jet αναμένεται να αναχωρήσει από την Ζάκυνθο μετά τις 4 το απόγευμα της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου