Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Jeita Grotto: Ένα αχανές σπήλαιο εκατομμυρίων χρόνων [Βίντεο]Το Jeita Grotto είναι το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό σπήλαιο του Λιβάνου. Δεν είναι, όμως, για όλους. Μόλις ένα μικρό μέρος του
είναι ανοικτό για το κοινό.


Το Jeita Grotto έχει μήκος πάνω από 9 χιλιόμετρα και στις σκοτεινές στοές του φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους σταλακτίτες του κόσμου, ύψους 8,20 μέτρων!

Ανακαλύφθηκε το 1836 τυχαία από έναν ιερέα, τον Γουίλιαμ Τόμσον και είναι σήμερα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του Λιβάνου.

Το υποβλητικό σπήλαιο αποτελείται από δύο ασβεστολιθικά: το πάνω σπήλαιο αποτελείται από τρεις μεγάλους χώρους, η πρόσβαση στους οποίους γίνεται μέσω ενός τούνελ μήκους 117 μέτρων και το κάτω σπήλαιο διασχίζεται από ένα ποταμό 6.230 μέτρων και είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα.

Το υπόλοιπο τού αχανούς σπηλαίου εκατομμυρίων χρόνων ακόμα αποτελεί το πεδίο εξερεύνησης των παθιασμένων σπηλαιολόγων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου