Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 09, 2017

Psyhotria viridis. Τα ψυχεδελικά φυτά ήρθαν στην Ελλάδα

Συνελήφθη 66χρονος Πολωνός που εισήγαγε παραισθησιογόνα φυτά μέσω Βελγίου από το Περού, τα οποία προκαλούν ψυχεδελική εμπειρία στον χρήστη τους. Ο συλληφθείς αυτοαποκαλούνταν 'βιοθεραπευτής' και έφερνε τα φυτά για δήθεν 'βοτανοθεραπείες'

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Δάφνη, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 66χρονος Πολωνός, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσοτήτων ναρκωτικών.




Ειδικότερα, μετά από συνεργασία με τις Αρχές του Βελγίου σχετικά με υπόθεση αποστολής ύποπτων δεμάτων από το Βέλγιο με προορισμό την Αθήνα και αποδέκτη τον 66χρονο, προέκυψε ότι τα εν λόγω δέματα περιείχαν ποσότητες psychotria viridis. Πρόκειται για ένα φυτό από το Περού, το οποίο στα φύλα του έχει την ψυχοτρόπο ναρκωτική ουσία DMT, οποία προκαλεί ψυχεδελική εμπειρία στον χρήστη της.

Ακολούθως και έπειτα από συντονισμένες δράσεις, συνελήφθη ο 66χρονος στην Δάφνη, την στιγμή της παραλαβής δύο ταχυδρομικών δεμάτων. Περαιτέρω, στο εσωτερικό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες περιέχουσες psychotria viridis συνολικού βάρους 5 κιλών.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αυτό τα ναρκωτικό στην χώρα μας, κάτι σαν το αφρικανικό KHAT και ο "βιοθεραπευτής" έφτιαχνε "μαντζούνια" με αυτά και τα πρόσφερε στους πελάτες του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου