Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 12, 2017

Το Twitter δίνει #Οδικες_συμβουλες και σχολιάζει τα χάλια μας



"Το πορτοκαλί φανάρι είναι σκούρο πράσινο. Όλοι το ξέρουν αυτό" και άλλα πολλά, κατ' ευθείαν από τα βάθη του Twitter


Αυτές τις μέρες κατά τη διάρκεια της μεγάλης εξόδου για τον Δεκαπενταύγουστο, η Τροχαία προχωρά σε διανομή φυλλαδίων προς τους οδηγούς με χρήσιμες οδικές συμβουλές.





Με λίγα λόγια, μας υπενθυμίζει τα αυτονόητα. Να οδηγούμε με ασφάλεια, να μην οδηγούμε ΠΟΤΕ πάνω στη ΛΕΑ, να μην μιλάμε στο κινητό μας τηλέφωνο την ώρα που είμαστε στο τιμόνι, να τηρούμε τη σήμανση κλπ.

Μικρή παρένθεση εδώ για να πούμε πως μία στις δέκα συγκρούσεις στους αυτοκινητοδρόμους προκαλείται από οχήματα που είτε κινούνται παράνομα στη ΛΕΑ είτε έχουν σταματήσει σε αυτή. Σύμφωνα με στοιχεία της Αττικής Οδού, περίπου 100 αυτοκίνητα σταματούν στη ΛΕΑ καθημερινά, εκ των οποίων περίπου τα μισά σταματούν χωρίς να υπάρχει έκτακτη ανάγκη (συνηθίζεται σε περίπτωση που ο οδηγός θέλει να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να αναζητήσει κάτι στο όχημά του).

Φυσικά, οι χρήστες του Twitter δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αυτή τη μεγάλη ευκαιρία για σχολιασμό να πάει χαμένη. Μέσα από το hashtag Οδικες_συμβουλες ξεπήδησαν δεκάδες μηνύματα στα οποία με πολλές δόσεις ειρωνείας, με χιούμορ και με (αυτο)σαρκασμό, οι χρήστες σχολιάζουν τις παθογένειες των ελληνικών δρόμων. Εμείς, επιλέξαμε ορισμένα, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Και φυσικά, στα σχόλια μπορείτε να προσθέσετε και τις δικές σας παρατηρήσεις.

ΥΓ. Καλή έξοδο και καλές διακοπές να έχουμε, και προσοχή στο τιμόνι.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου