Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης στο Αγρίνιο για την 95η επέτειο από την Μικρασιατική καταστροφή

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής από τον δήμο Αγρινίου για την 95η επέτειο από την Μικρασιάτικη Καταστροφή Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου ‘Ώρα 8.30μ.μ Ομιλία με θέμα : «Η Μνήμη της Μικράς Ασίας και η διαμόρφωση της ταυτότητας των προσφύγων» από τον Ανδρέα Μπαλτά, ιστορικό. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου που χτίστηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες. 

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου Ώρα 5.00 μ.μ Α)Καθαρίζουμε, ομορφαίνουμε, δίνουμε ζωή στο χώρο της βρύσης «Κιούγκι» (πηγή δροσιάς και ζωής για τους πρόσφυγες του Συνοικισμού). Β)καθαρίζουμε ,ομορφαίνουμε το δασύλλιο του Αγίου Κωνσταντίνου. 

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου Ώρα 7.00 μ.μ Α) «Ετοιμάζουμε τον δίσκο»- Προσφορά και μνημόσυνο στους προγόνους. Β)Καταγραφή αναμνήσεων ,τραγουδιών, μοιρολογιών κ.α από παλιούς Μικρασιάτες. Γ)καφές Στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλαιού δημοτικού σχολείου.


 Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου Ώρα 9.00 π.μ Α)Επιμνημόσυνη δέηση. Β)Ομιλία : «Η Μνήμη σε αφύπνιση» από την εκπαιδευτικό κ. Κυριακή Π. Ιωακειμίδου. Γ)Κατάθεση στεφάνων Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ώρα 7.00 μ.μ Α)Μικρασιάτες θυμούνται ,αφηγούνται, τραγουδούν ,διδάσκουν. Β)Παραδοσιακοί χοροί. Γ)Μικρασιάτικο γλέντι.\\\Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου