Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 22, 2017

Πού βρέχει κοτόπουλα, ψάρια, πουλιά και αίμα;

Πού βρέχει κοτόπουλα, ψάρια, πουλιά και αίμα;Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Όταν ανοίγουν οι ουρανοί, εκτός από σταγόνες βροχής (ή και χαλάζι) τι άλλο μπορεί να πέσει; Μα φυσικά ψόφια ψάρια, νεκρά μαύρα πουλιά και περιστέρια, βάτραχοι και… αίμα. Τα τελευταία χρόνια στις περίεργες βροχές προστέθηκε και αυτή από… κομμάτια ωμού κοτόπουλου. Την έφαγε στο κεφάλι μια έφηβη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία παρά τρίχα γλύτωσε τον τραυματισμό από τη σύγκρουση με τα ιπτάμενα ξεπουπουλιασμένα κρέατα.
Το κράνος σώζει και από βροχή… κοτόπουλων

Όπως αναφέρει η Salisbury Daily Times, το 2012 η νεαρή Cassie Bernand απολάμβανε ένα μάθημα ιππασίας όταν ωμό κρέας κοτόπουλου που έπεσε ξαφνικά από τον ασυννέφιαστο ουρανό τη χτύπησε στο κεφάλι. Ευτυχώς για εκείνη φορούσε το προστατευτικό κράνος της ιππασίας.


Εικασίες ότι το μπούτι και άλλα 3-4 μεγάλα, βαριά κομμάτια από κοτόπουλο (χωρίς σπλάχνα) μπορεί να… πέταξαν από κοντινό εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος ή ότι τα μετέφεραν στο στόμα τους διερχόμενοι γλάροι δεν μπόρεσαν τελικά να σταθούν ως λογική εξήγηση για το φαινόμενο. Το μοναδικό σίγουρο συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι το κράνος πράγματι σώζει ζωές…
Κόκκινη, κίτρινη, πράσινη και μαύρη βροχή

Εκτός όμως από τη βροχή κοτόπουλων και η κόκκινη βροχή είναι πολύ εντυπωσιακή. Μοιάζει σαν αίμα που πέφτει από τον ουρανό. Αυτό ένιωσαν οι κάτοικοι της Κεράλα στην Ινδία το 2001, όταν έφαγαν στο κεφάλι μια κατακόκκινη βροχή, που έβαψε τα πάντα στο πέρασμά της. Στο διάστημα 25 Ιουλίου – 23 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν αρκετές κόκκινες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για υπολείμματα μετεωρίτη ή… εξωγήινη εισβολή. Ωστόσο, οι μεταγενέστερες αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες έδειξαν ότι η κόκκινη βροχή οφείλονταν σε αερομεταφερόμενους σπόρους κόκκινης άλγης.

Ακόμα, στο ίδιο κρατίδιο αναφέρθηκε και κίτρινη, πράσινη και μαύρη βροχή.

Πάντως στην Κεράλα ρίχνει πολύχρωμες βροχές από το 1896, με πιο πρόσφατη αυτή το 2012. Την ίδια χρονιά πολύχρωμη βροχή έπεσε σποραδικά (από τις 15 Νοεμβρίου ως τις 27 Δεκεμβρίου) και στις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες της Σρι Λάνκα. Και αυτές οι βροχές οφείλονται -κατά τους επιστήμονες – σε αερομεταφερόμενους σπόρους φυκιών διαφόρων χρωμάτων.
Βροχή βατράχων (και πτηνών και ψαριών)

Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να είναι ο αγαπημένος τόπος των αερομεταφερόμενων αμφιβίων: το 1996 μια βροχή βατράχων χτύπησε το Llandewi της Ουαλίας και δύο χρόνια αργότερα (1998) μια παρόμοια βροχή έπεσε στο Λονδίνο.

Το 2010 το Αρκάνσας χτυπήθηκε από ένα σμήνος μαύρων πουλιών, όπως και τον επόμενο χρόνο που δέχτηκε μια βροχή από περιστέρια.

Όμως, το πιο παράξενο φαινόμενο συμβαίνει στη Lluvia de Peces της Ονδούρας. Εκεί κάθε χρόνο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο, το χωριό Yoro γιορτάζει μια ετήσια καταιγίδα που αφήνει χιλιάδες ψάρια στους δρόμους. Οι επιστήμονες δεν είναι απολύτως βέβαιοι για το τι προκαλεί αυτές τις βροχές των ζώων. Μία θεωρία που φαίνεται πιθανή είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτή η ψαρο-βροχή οφείλεται σε ανεμοστρόβιλους που σηκώνουν τα άτυχα ψάρια από τη θάλασσα και τα μεταφέρουν μίλια μακριά – ζωντανά ή νεκρά.
Βρέχει κρέας και αίμα από τον 19ο αιώνα;

Σύμφωνα με τoν δικτυακό τόπο www.forteantimes.com, το να βρέχει κομμάτια σάρκας από τον ουρανό φαίνεται να μην είναι φαινόμενο πρωτόγνωρο στις ΗΠΑ. Μάλιστα τα περισσότερα περιστατικά έχουν σημειωθεί στην Καλιφόρνια:

Σύμφωνα με τα αρχεία τοπικών εφημερίδων, την 20η Ιουλίου του 1851 έβρεχε ασταμάτητα επί τρία λεπτά κομμάτια ωμού κρέατος σε ένα στρατόπεδο της συγκεκριμένης πολιτείας τραυματίζοντας μάλιστα και κάποιους στρατιώτες. Όταν τελείωσε η «βροχή», δεκάδες τεμάχια σάρκας – με μέγεθος από ένα αυγό περιστεριού έως ένα πορτοκάλι – βρέθηκαν διάσπαρτα σε μια περιοχή περίπου 5 στρεμμάτων.

Ωμή σάρκα, που έμοιαζε με συκώτι, έπεσε από τον πεντακάθαρο ουρανό στο Σακραμέντο στις 25 Μαρτίου 1865.

Τον Φεβρουάριο του 1869 κρέας, κόκαλα, ιστοί και αίμα που μύριζαν σαν ψάρι έπεσαν από έναν επίσης ασυννέφιαστο ουρανό στα κεφάλια των περαστικών στο Σαν Χοσέ, σε έκταση 20 στρεμμάτων. Η περίπτωση τα κομμάτια να έπεσαν από στόματα πουλιών, όπως γύπες, αποκλείστηκε.

Την 1η Αυγούστου του 1869 στην αγροτική περιοχή του Λος Νιέτος, νοτιοδυτικά του Λος Άντζελες, μια βροχή κρέατος κατέπεσε από τον τελείως καθαρό ουρανό σε μια έκταση 2 στρεμμάτων.

Βροχή από πηγμένο αίμα έπεσε στο σπίτι ενός αγρότη – ξανά στην Καλιφόρνια – στις 15 Σεπτεμβρίου του 1870. Οι μάζες του πηγμένου αίματος άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στους τοίχους του σπιτιού. Και σε αυτή την περίπτωση ο ουρανός ήταν ανέφελος.

Τα απίστευτα επεισόδια εκείνης της εποχής φαίνεται να έκλεισαν τον Αύγουστο του 1871 στο Ελ Μόντε του Λος Άντζελες με μια βροχή – βραστού, όπως ειπώθηκε – κρέατος, που έπεσε στα χωράφια καλαμποκιού της περιοχής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου