Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων .

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Ελβετία: Το χωριό Albinen σου προσφέρει 21.500 ευρώ για να ζήσεις εκεί!Στο χωριό Albinen της Ελβετίας ο κόσμος φεύγει με αποτέλεσμα να αναζητούν... μόνιμους κάτοικους για την επόμενη δεκαετία.


Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία: Το χωριό Albinen


Οι κάτοικοι του Albinen, ενός μικρού χωριού στην Ελβετία, θα ψηφίσουν στις 30 Νοεμβρίου μια νέα πολιτική που θα προσφέρει χρήματα σε ξένους που είναι διατεθειμένοι να έρθουν και να ζήσουν στο χωριό για τουλάχιστον μια δεκαετία.Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία: Το χωριό Albinen


Το χωριό είναι ένα από τα πολλά στην Ελβετία που βιώνουν μία συστηματική αποχώρηση μόνιμων κατοίκων, τα τελευταία χρόνια.Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία: Το χωριό Albinen


Αν και υπάρχουν πολλά εξοχικά σπίτια σε αυτό το γραφικό χωριό, οι μόνιμοι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι νέες οικογένειες, επιλέγουν να μετακομίσουν. Τρεις οικογένειες έχουν εγκαταλείψει το χωριό τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου του χωριού, δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας, Beat Jost στο ελβετικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία: Το χωριό Albinen

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία: Το χωριό Albinen

Σχετική εικόνα

Έτσι οι κάτοικοι ζήτησαν από το συμβούλιο του χωριού να κάνει κάτι για να μπει τέλος σε αυτή την ύφεση και να εξασφαλίσει το μέλλον του χωριού. Και το -ομολογουμένως πρωτότυπο- σχέδιό τους είναι το εξής: οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα που αποφασίζουν να αγοράσουν ή να χτίσουν ένα σπίτι στο Albinen θα λαμβάνουν επιχορήγηση 21.500 ευρώ (25.000 φράγκων) ανά ενήλικα και 5.600 ευρώ (10.000 φράγκα) ανά παιδί. Αυτό σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα μπορούσε να πάρει παραπάνω από 60.000 για να αποφασίσει να μετακομίσει στο Albinen.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελβετία: Το χωριό Albinen


Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την επιχορήγηση. Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να συμφωνήσει να παραμείνει στο χωριό για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Το ακίνητο που πρόκειται να αγοραστεί ή να κατασκευαστεί πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 172.000 ευρώ (200.000 φράγκα) και να χρησιμοποιείται σαν πρώτη και μόνιμη κατοικία και όχι σαν εξοχικό. Τα χρήματα δεν χρειάζεται να επιστραφούν, εκτός εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει το χωριό πριν από τα δέκα χρόνια.


πηγηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου