Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 17, 2018

Οι πρώτες κοτομπουκιές χωρίς… κοτόπουλο είναι γεγονός!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ναι, αλήθεια σας λέω!!!

Δημιουργήθηκαν από την εταιρία Memphis Meats, προκειμένου να αποδείξουν ότι η πιο…

πράσινη εκδοχή του κρέατος, υπάρχει. Μάλιστα, όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και εξίσου νόστιμη! Βλέπετε, οι συγκεκριμένες κοτομπουκιές, φτιάχτηκαν από τεχνητό κρέας κοτόπουλου.


Τι ακριβώς, σημαίνει “τεχνητό κρέας”;
Σε γενικές γραμμές, τεχνητό κρέας, είναι το κρέας εκείνο που κατασκευάζεται από ζωικά κύτταρα τα οποία τοποθετούνται σε δεξαμενές βιοαντιδραστήρων και τροφοδοτούνται με οξυγόνο, νερό και μέταλλα μέχρι να αρχίσουν να διαιρούνται και να αναπτύσσονται. Πιο απλά ακόμα, είναι κρέας το οποίο δημιουργείται χωρίς τη σφαγή ενός ζώου.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το κίνημα του… καθαρού κρέατος (clean meat), η οποία εξασφαλίζει ταυτόχρονα πολλά οφέλη για τον πλανήτη.

Τα κακά νέα (γιατί, υπάρχουν κι αυτά…); Το κόστος του είναι απαγορευτικό! Η δημιουργία 450 γρ. τεχνητού κρέατος κοστίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ 9.000 δολάρια, δηλαδή, περίπου 7.500 ευρώ- ε, δεν τα λες και λίγα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου