Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 19, 2018

Πατατοταραμοκεφτέδες



Είναι τόσο νόστιμοι, που δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή της νηστείας για να τους απολαύσετε. Οι πατατοκεφτέδες είναι μια διαχρονική γευστική αξία.
Υλικά

  • 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
  • 80γρ. ταραμά
  • 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα

ΔιαδικασίαΣοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.

Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.

Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.

Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου