Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 22, 2018

Ισλανδία: Πώς είναι να κολυμπάς εκεί που χωρίζονται δύο ήπειροι (εντυπωσιακό βίντεο)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Το ρήγμα Silfra, είναι διάσημο και γνωστό ως ο κορυφαίος προορισμός για όσους θέλουν να κάνουν καταδύσεις. Βρίσκεται στο Thingvellir Nationa Part, στα νερά της Ισλανδία και έχει δύο χαρακτηριστικά που το κάνουν τρομαχτικό και ταυτόχρονα υπέροχο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ρήγμα αυτό μοναδικό

Το πρώτο και πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Silfra είναι ότι βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στην Βόρια Αμερική και την Ευρασιατική Ήπειρο. Και όταν λέμε ανάμεσα εννοούμε ακριβώς στο σημείο που συναντιούνται οι δύο τεκτονικές πλάκας.


Αυτό σημαίνει πως θα μπορείς να κάνεις κατάδυση σε αυτό το ρήγμα και να βρίσκεσαι ο μισός στην μια ήπειρο και ο άλλος μισός στην άλλη.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό τους σημείου αυτού είναι η απίστευτη καθαρότητα του νερού. Η υποβρύχια ορατότητα στο ρήγμα Silfra είναι στα 100 μέτρα. Για αυτό το λόγο θεωρείται ένα από τα σημεία με τα καθαρότερα νερά πάνω στον πλανήτη.

Για όσους δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν σε αυτό στο σημείο υπάρχει ένα βίντεο που μας ξεναγεί στον υπέροχο αυτό ρήγμα. Μια ματιά στο βίντεο θα σας πείσει ίσως να το επιχειρήσετε κάποια στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου