Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2018

Ταξίδι στα πιο παραμυθένια χωριά της Ελβετίας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπορεί η Ζυρίχη, η Βέρνη, η Γενεύη, η Βασιλεία και οι υπόλοιπες πόλεις της να είναι πανέμορφες και ξακουστές, αλλά τα αλπικά και παραλίμνια χωριά της είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, εντυπωσιακά. Στην επόμενή μας απόδραση στην Ελβετία, λοιπόν, ψηφίζουμε χωριό!

Grindelwald, για περιπέτεια
Είναι γνωστό και ως το «Χωριό των Παγετώνων» και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την περιπέτεια γενικότερα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απολαύσει κάποιος συνολικά τις ομορφιές του χωριού είναι να κάνει μια βόλτα με το First Flieger, από ψηλά. Πρόκειται για βόλτα με τελεφερίκ που επιτρέπει σε 4 άτομα τη φορά να «πετάξουν» πάνω από το χωριό.
Guarda, για βόλτα με έλκηθρο
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι επισκέπτες καταφτάνουν στα μέρη για πεζοπορία στο βουνό Piz Buin, που έδωσε την ονομασία του και στη δημοφιλή μάρκα αντηλιακών. Τον χειμώνα, το σκηνικό αλλάζει και το χωριό ζωντανεύει και πάλι με τις βόλτες με έλκηθρα, τα παγοδρόμια και τις διαδρομές για σκι, ώστε να παραμένει κάθε επισκέπτης του ευχαριστημένος. Πρόκειται για ένα πολύ γραφικό χωριό, που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Morcote, για αρχιτεκτονική άποψη
Είναι γραφικό, παραλίμνιο στην περιοχή Logano και το σήμα κατατεθέν του είναι τα πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα που μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί και έχουν καταχωρηθεί ως εθνικής σημασίας για την κληρονομιά της χώρας. Ανάμεσά τους θα δείτε τη φανταχτερή Εκκλησία Sant’ Antonio Abate, έναν αιγυπτιακό ναό και πληθώρα ελληνικών γλυπτών.
Gimmelwald, για αποτοξίνωση από το αυτοκίνητο
Στα μέσα του βουνού της περιοχής Bernese Oberland, που αποτελεί το υψηλότερο μέρος του καντονίου της Βέρνης, το Gimmelwald είναι ένα από τα τελευταία χωριά στα οποία δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Είναι πεζοδρομημένο, αποτελεί ιδανική απόδραση από την αστική ζωή κι αν πάρετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το Stechelberg, θα απολαύσετε φανταστική θέα στα βουνά και τους καταρράκτες, καθώς κατεβαίνετε προς το χωριό.
Interlaken, για δράση
Η ονομασία του σημαίνει «ανάμεσα στις λίμνες» κι όχι τυχαία αφού αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο προς τα περιβάλλοντα βουνά και τις λίμνες της ευρύτερης περιοχής. Αποτελεί, μάλιστα, γνωστό και σημαντικό τουριστικό προορισμό της ορεινής περιοχής του καντονίου της Βέρνης, λόγω της πολύ όμορφης θέας που προσφέρει. Ζήστε την εμπειρία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το σημείο παρατήρησης Schilthorn, αλλά και του τρένου ως το Jungfraujoch, τον υψηλότερο σταθμό τρένου στην Ευρώπη. Η δράση δεν τελειώνει εκεί, καθώς θεωρείται η πρωτεύουσα της περιπέτειας και διαθέτει δίκτυο μονοπατιών πεζοπορίας, ενδείκνυνται για σκι και όταν ο καιρός είναι καλός για αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Andermatt, για ταξίδι με το τρένο
Στην καρδιά της αλπικής Ελβετίας, το Andermatt προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες και αξιοθέατα και δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέπτες του επιστρέφουν ξανά και ξανά. Πεζοπορία, mountain bike, αναρρίχηση και ψάρεμα είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που θα σας «μαγέψουν» εκεί, ενώ οι λάτρεις της φωτογραφίας θα βρουν πολύ υλικό στο υπέροχο πανόραμα της περιοχής. Από εκεί μπορείτε να πάρετε και το πιο αργό τρένο εξπρές του κόσμου, το Glacier Express, το οποίο θα σας πάει μέχρι το δημοφιλές ορεινό θέρετρο για σκι, Zermatt.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου