Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 18, 2018

Χαλυβουργική - τέλος: Διακοπή ρεύματος από τον ΑΔΜΗΕ - Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι



ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ
Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Χαλυβουργική, καθώς χθες το βράδυ ( 17/12/2018) διακόπηκε με απόφαση της ΑΔΜΗΕ η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ύψους 31,4 εκατ. ευρώ - Εξαφανισμένοι οι Αγγελόπουλοι - Κανείς δεν μιλάει για τα χρέη της εταιρείας



Στις 23:59 την Κυριακή (17/12), ο επιτηρητής του διαχειριστή του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα και προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ, των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Η επανενεργοποίηση της άρσης εκπροσώπησης, η οποία σημαίνει πως η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ, έγινε χθες, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί από της διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και δύο εβδομάδες για τα συσσωρευμένα χρέη αλλά και για την μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/12) δημιουργήθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα σύγχυση, καθώς κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η βιομηχανία ακόμη και μετά την ενεργοποίηση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ, μπορεί να τροφοδοτηθεί με ρεύμα απευθείας από το σύστημα. Ωστόσο όπως λένε οι πληροφορίες, η βιομηχανία, δεν προετοίμασε τη διαδικασία που απαιτείται για να ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης ως αυτοτροφοδοτούμενη.

Στο μεταξύ, όπως τόνισε χθες (17/12) ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ε. Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η ΔΕΗ σκοπεύει να προβεί σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών από τη Χαλυβουργική. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα ανεπαρκή την πρόταση της εταιρείας να καταβάλει 500.000 ευρώ έναντι των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου