Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 12, 2019

Εκατοντάδες απειλές σε τηλέφωνα πολιτικών που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών



«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», μερικά από τα μηνύματα που λαμβάνουν ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές των ΑΝΕΛ που τάσσονται υπέρ της θετικής ψήφου στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εκατοντάδες απειλές δέχονται το τελευταίο διάστημα, βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι ή προέρχονται από τους ΑΝΕΛ και έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ορισμένοι δε εξ αυτών ότι θα παράσχουν και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


«Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές που μερικοί από αυτούς μίλησαν .

«Δεν μπορώ ούτε να κάνω τη δουλειά μου, έχω σβήσει πάνω από 200 μηνύματα και έχω και άλλα, αλλά δεν τους φοβάμαι» δηλώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Και άλλοι βουλευτές που δέχτηκαν απειλητικά μηνύματα φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν.

Ωστόσο το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας μας και θα πρέπει, κατά τη γνώμη πολλών, να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να εξασφαλίσουν ένα κλίμα ήρεμου διαλόγου και πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, ενδεχομένως και της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης, αν αυτή απαιτηθεί. Πολύ περισσότερο που αναμένονται συλλαλητήρια για το μακεδονικό με τους διοργανωτές να κάνουν ήδη λόγο ότι αναμένουν να υπάρξουν ακραία στοιχεία με αλλότριους σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου