Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 14, 2016

Λιγκουίνι με σκόρδο και παρμεζάνα



Σε ένα τέταρτο θα είσαι έτοιμη!


ΥΛΙΚΑ

500 γρ. λινγκουίνι

15 ml. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

30 ml χυμό λεμόνι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα λινγκουίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Μόλις βράσουν κρατάμε 1 φλ.τσ. απο το νερό τους και τα στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε απο τη φωτιά το τηγάνι.

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο με όλα τα υγρά του τηγανιού, το χυμό του λεμονιού, την παρμεζάνα και τη μισή ποσότητα απο το νερό που έχουμε κρατήσει. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με αλάτι. πιπέρι, έξτρα παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου