Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων-Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της .

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Αυτό το χωριό της Ελλάδας είναι μοναδικό! Αλλά δεν φαντάζεστε γιατί....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το εν λόγω χωριό βρίσκεται 22 χιλιόμετρα ανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης και ονομάζεται Σκοτεινό... αλλά οι κάτοικοι του χωριού αυτού δεν γνωρίζουν τι πάει να πει...

τσιγάρο και καπνιστής καθώς δεν υπάρχει τίποτα από τα δύο ανάμεσά τους. Το μόνο που καπνίζει εκεί είναι οι καμινάδες των τζακιών τους!

Στο Σκοτεινό πριν από 40 χρόνια αποφάσισαν όλοι οι κάτοικοι από κοινού να κόψουν το τσιγάρο. Και αυτό έκαναν. Όλοι ανεξαιρέτως. Η παράδοση περνά και στις επόμενες γενιές και προκαλεί έκπληξη.

«Σε αυτό το χωριό δεν καπνίζει κανείς από την δεκαετία του ’70.

Εγώ έλειπα από το Σκοτεινό για αρκετά χρόνια κι όταν επέστρεψα αντίκρισα ένα χωριό στο οποίο δεν καπνίζει κανένας. Αυτό μεταδώσαμε και στα παιδιά μας, με αποτέλεσμα ούτε η επόμενη γενιά να έχει αυτό το κακό συνήθειο», αναφέρει χαρακτηριστικά μια από τους κατοίκους.

Οι καπνιστές επισκέπτες θα δυσαρεστηθούν καθώς δεν υπάρχει στο χωριό κατάστημα που να πουλάει τσιγάρα ή καπνό. Γι” αυτό και οι ντόπιοι προειδοποιούν όσους επιθυμούν να διαμείνουν στο Σκοτεινό να προμηθευτούν τσιγάρα από πριν.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι περήφανοι για το κατόρθωμά τους που τους προσέφερε καλή υγεία και απορούν γιατί ο υπόλοιπος κόσμος καπνίζει. Μάλιστα τονίζουν ότι είναι καλύτερο να πίνουν μια ρακή ή ένα ποτήρι κρασί από το να καταστρέφουν την υγεία τους με το τσιγάρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου