Το βίντεο από drone με πάνω από 1000 αγελάδες να περικυκλώνουν διψασμένες ένα βυτίο νερού στη Νέα Νότια Ουαλία είναι άλλη μία θλιβερή επιβεβαίωση της ακραίας ξηρασίας, της χειρότερης των τελευταίων πέντε δεκαετιών, που πλήττει την Αυστραλία.
Ακραία ξηρασία στην Αυστραλία
Ο άνυδρος χειμώνας ενέτεινε τη χειρότερη ξηρασία που έχει σημειωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά μέρη της ανατολικής Αυστραλίας. Από τη Νέα Νότια Ουαλίαπροέρχεται σχεδόν το ένα τέταρτο της γεωργικής παραγωγής της χώρας και προσφάτως οι αξιωματούχοι κήρ
«Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στην πολιτεία που να μην ελπίζει να πέσει λίγη βροχή για τους αγρότες μας και τις κοινότητές μας», δήλωσε ο υπουργός Βασικών Βιομηχανιών της πολιτείας Νίαλ Μπλερ.
Ήδη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, αλλά και η περιφερειακή κυβέρνηση της πολιτείας έχουν προσφέρει έκτακτη χρηματοδότηση 576 εκ. δολαρίωνΑυστραλίας (368 εκ. ευρώ) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ξηρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου