Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του ----Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων-Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της .

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Ποζάρει με το πτώμαΦίλες και φίλοι,

Η Τες σκότωσε αυτή την καμηλοπάρδαλη απλά για χαβαλέ.

Ποζάρει χαρούμενη με το πτώμα σε φωτογραφίες που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα και καυχιέται ότι ήταν ένα «ονειρικό κυνήγι»! Αλλά τώρα έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να πετύχουμε παγκόσμια προστασία γι' αυτά τα υπέροχα πλάσματα!

Σε λίγες βδομάδες, κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν σε μια κρίσιμη διάσκεψη για την άγρια φύση. Και για πρώτη φορά, πέντε αφρικανικές χώρες προτείνουν να προστεθούν οι καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των προστατευόμενων ειδών -- κάτι που θα ήταν ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάσωσή τους. Και πρέπει να γίνει επειγόντως, γιατί ο πληθυσμός τους έχει ήδη μειωθεί κατά 40%.

Υπόγραψε τώρα μ’ ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού για να μετατρέψουμε αυτή την αισχρή δολοφονία, στο έναυσμα για την παγκόσμια προστασία τους:
ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Εδώ η Τες ποζάρει χαρούμενη με το πτώμα της καμηλοπάρδαλης που σκότωσε και καυχιέται ότι ήταν ένα «ονειρικό κυνήγι»! Αλλά τώρα έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να πετύχουμε παγκόσμια προστασία γι' αυτά τα υπέροχα πλάσματα, στην κρίσιμη διάσκεψη για την άγρια φύση που θα γίνει σε λίγες βδομάδες! Υπόγραψε με ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού, για να δώσουμε στις καμηλοπαρδάλεις την προστασία που χρειάζονται:
ΥΠΟΓΡΑΦΩ

Προς όλες τις κυβερνήσεις στη διάσκεψη της CITES:
«Σας καλούμε να προσθέσετε τις καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των προστατευόμενων ειδών της CITES, να θέσετε σε εφαρμογή σχέδιο δράσης, με στόχο να ανακάμψει ο πληθυσμός τους και να προστατευτούν οι βιότοποί τους, και να στηρίξετε τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να ζήσουν αρμονικά πλάι στους ψηλότερους φίλους μας από το ζωικό βασίλειο.»

Υπογράφω: Δώστε στις καμηλοπαρδάλεις την προστασία που χρειάζονται!

Ακόμη ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα για την πνευματική και συναισθηματική νοημοσύνη των καμηλοπαρδάλεων, όπως ότι επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που μοιάζει με βουητό ανέμου! Οι αρρωστημένες φωτογραφίες της Αμερικανίδας κυνηγού προκάλεσαν παγκόσμια οργή, γιατί ο μέσος άνθρωπος βαθιά μέσα του γνωρίζει πως και τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια.

Μπορεί τα νέα μέτρα να μη βάλουν τέλος στο ψυχαγωγικό κυνήγι σε ιδιωτικά πάρκα, αλλά θα φέρουν νέες σκληρές ρυθμίσεις στο εμπόριο τροπαίων από καμηλοπαρδάλεις και μεγαλύτερη προστασία απ’ τη λαθροθηρία και την εξαφάνιση των βιοτόπων τους. Γι’ αυτό υπόγραψε τώρα και στήριξε με τη φωνή σου το επείγον σχέδιο για την προστασία τους, που θα συζητηθεί στη μεγάλη διάσκεψη για τα άγρια ζώα τον Μάιο!

Ως τώρα έχει δοθεί λίγη σημασία στις καμηλοπαρδάλεις. Αλλά, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται συνεχώς, ήρθε η ώρα να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να κάνουμε viral αυτό το ψήφισμα, για να τραβήξουμε την προσοχή των κυβερνήσεων.

Υπογράφω: Δώστε στις καμηλοπαρδάλεις την προστασία που χρειάζονται!


Η ζωή είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αλλά όπου κι αν κοιτάξουμε, βλέπουμε τα πιο υπέροχα πλάσματα να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Είναι τραγωδία -- και μόλις που αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους τα ζώα συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη Γη. Έχουμε αγωνιστεί για τους ελέφαντες και τους ουρακοτάγκους -- τώρα ας συσπειρωθούμε για τις καμηλοπαρδάλεις.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Christoph, Sarah, Martyna, Rewan, Joseph, Rosa, Jenny και όλη η ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οργή για την Αμερικανίδα που σκότωσε σπάνια, μαύρη καμηλοπάρδαλη και ποζάρει περήφανα δίπλα της (LiFO)
https://www.lifo.gr/now/world/199058/orgi-gia-tin-amerikanida-poy-skotose-mia-spania-mayri-kamilopardali-kai-pozarei-perifana-dipla-tis

Στα Αγγλικά:

Οι καμηλοπαρδάλεις απειλούνται: Ο πληθυσμός τους μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία 15 χρόνια (Scientific American)
https://blogs.scientificamerican.com/extinction-countdown/giraffes-under-threat-populations-down-40-percent-in-just-15-years/

Οι καμηλοπαρδάλεις… μουρμουρίζουν: Ο ευγενής γίγαντας της Αφρικανικής σαβάνας περνάει τα βράδια του μουρμουρίζοντας (DailyMail)
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3249335/Giraffes-HUM-night.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου