Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 19, 2019

Piero Percoco: Ο φωτογράφος που αποτυπώνει τη νοσταλγία του ιταλικού νότου


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Ο Ιταλός φωτογράφος Piero Percoco έγινε διάσημος χάρη στις πολύχρωμες φωτογραφίες του στο Instagram. Οπότε προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως πλέον στον λογαριασμό του υπάρχουν μόνο 12 εικόνες.

Ο Piero Percoco διέγραψε σκόπιμα σχεδόν 1.900 φωτογραφίες και να ανοίξει τον δρόμο για το τελευταίο του project, το The Rainbow is Underestimated. Πρόκειται για ένα photobook το οποίο θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με την Skinnerboox.



«Το Instagram είναι πολύ σημαντικό αλλά μπορεί να γίνει και ασήμαντο», λέει στο Sleek.

Αδιαμφισβήτητα, το κοινωνικό δίκτυο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Όταν πήρε στα χέρια του το πρώτο του iPhone, το 2013, άρχισε να αποτυπώνει στιγμές της καθημερινότητας της πόλης της Σανικάντρο, στη νότια Ιταλία.

Το ντεμπούτο του Percoco έγινε το 2018, με τίτλο Prism Interiors, και έδωσε μια ονειρική ματιά στη ζωή σε μια μικρή και ηλιόλουστη ιταλική πόλη, ενώ ταυτόχρονα έβγαζε κάτι από την αόριστη ποιότητα της φωτογραφίας ως μορφή.



Αν και το The Rainbow Underestimated φαίνεται σαν μια συνέχεια με νοσταλγικούς εσωτερικούς χώρους, ωστόσο, ο καλλιτέχνης ξεκαθαρίζει πως είναι κάτι διαφορετικό. «Είναι δύο εντελώς διαφορετικά έργα», τονίζει.

«Το Prism Interiors ήταν ένα πείραμα στο οποίο Jason Fulford, ενώ το The Rainbow Underestimated είναι 100% εμένα. Είναι η ζωή μου από το 2014 μέχρι σήμερα, είναι μια ευσυνείδητη ροή»,αναφέρει. Άλλωστε, οι περισσότερες φωτογραφίες στο πρώτο project είχαν ληφθεί από το iPhone, ενώ στο καινούργιο από μια φωτογραφική μηχανή μικρού μεγέθους.

Η δουλειά του Piero Percoco σχετίζεται με τη ροή. Για τον ίδιο, δεν έχει να κάνει με κάτι συγκεκριμένο αλλά ως μια «αντανάκλαση του χαρακτήρα του».

Οι εικόνες του είναι η ιταλική πραγματικότητα μέσα στην ημέρα: ένα ρόδι που βγάζει μικρά κόκκινα ρουμπίνια, μαυρισμένοι έφηβοι που αράζουν, ένα παιδί πάνω σε ένα άλογο και ένα καρπούζι σε ένα τραπέζι με λουλουδάτο τραπεζομάντιλο.



Όταν το Sleek τον κάλεσε να περιγράψει την αισθητική του, εξεπλάγην από αυτό που άκουσε. «Σπασμωδική, παιδική, απογοητευμένη». Αυτές οι τρεις λέξεις φωτίζουν την ουσία της προσέγγισής του: μια παιδική αίσθηση του θαύματος, την επιθυμία να ξεπεραστούν τα όρια της μικρής πόλης και ένα πρωτότυπο ένστικτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου