Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 23, 2019

ΠΡΕΛΟΥΔΙΟ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

Του Γιώργου Νούτσου

Τους μήνες που προηγήθηκαν, ρίχτηκαν στο προεκλογικό τραπέζι τα πάντα. Όλοι οι μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν επαρκώς. Όλα τα μέσα – δυστυχώς πέραν της ηθικής πολλά από αυτά – κλήθηκαν να επιτελέσουν τον ρόλο τους, που δεν ήταν άλλος από τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων και την υφαρπαγή της ψήφου.

Κι όταν η πειθώς και τα επιχειρήματα δεν απέδωσαν, επιστρατεύτηκαν αυτά τα άλλα «επιχειρήματα» , της δια «ροπάλου» πειθούς, με υποσχέσεις, πιέσεις, χάρες, αλλά και «έμπρακτες προειδοποιήσεις» προς επαγγελματίες της πόλης μας, να συντρέξουν και να στηρίξουν την υποψηφιότητά τους, αλλιώς «κομμένη η συνεργασία»………..!!!!

Τελικά, όσο οδεύουμε στο τέλος αυτού του δρόμου, τόσο οι μάσκες πέφτουν και η αλήθεια ξεπροβάλλει γυμνή και αδιαμφισβήτητη. Τα «καλά παιδιά» έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Δεν ξέρω καν, αν υπήρξαν ποτέ. Ξέρω όμως, πως έντεχνα χρησιμοποιήθηκε μια εικόνα πλαστή, άσχετη με την πραγματικότητα και όπως αποδείχτηκε, στην ουσία της ανύπαρκτη, για να καθιερώσει πολιτικά, αυτούς, που υποτίθεται πως χαρακτήριζε…

Να όμως, που όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Και αυτά που με σιγουριά χάνονται στο δρόμο, είναι εκείνα που απέχουν από την πραγματικότητα. Είναι οι αξίες που χτίζονται με μύθους και παραπλάνηση. Και απομένει τελικά η αλήθεια. Αυτή που από μακριά βοά και δεν αφήνει κανένα να την προσπεράσει, χωρίς να σταθεί και να αναρωτηθεί…

Μα που είναι τελικά το «καλά παιδιά» ; Πως τόσο γρήγορα ξεστράτισαν; Μήπως η αγωνία για την πολιτική τους τύχη, άφησε στο καναβάτσο την καλοσύνη κι επιστράτευσε όλα αυτά τα μικρόνοα, ρίχνοντας τις χρυσοποίκιλτες μάσκες;

Το βέβαιο είναι ένα. Η Αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται απλά, καλά παιδιά. Χρειάζεται διαχρονικά αληθινούς ανθρώπους. Δραστήριους και αποτελεσματικούς. Στωικούς και διαλλακτικούς. Δημοκράτες και ελεύθερους.

Στο «Εκκλησίασμα» μπορεί πιθανά να χωράνε όλοι. Στο «Ιερό» όμως, ελάχιστοι μπαίνουν κι ακόμα πιο λίγοι μπορούν να παραμείνουν για πολύ.

Αυτή είναι η εικόνα που οφείλουμε να αντιπαλέψουμε σε αυτές τις εκλογές. Με την αλήθεια να αποτελεί βασική μας επιδίωξη και την καθαρή ματιά τον καταλύτη για την μεταξύ μας εμπιστοσύνη και συνεννόηση.

Εμείς, ο συνδυασμός μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Παπαδόπουλος, οι συνυποψήφιοι μου κι εγώ προσωπικά, αυτό το μήνυμα εκπέμπουμε…

Όσα λέμε τα εννοούμε. Όσα υποσχόμαστε τα κάνουμε. Όποια εικόνα εκπέμπουμε, μας χαρακτηρίζει, καθώς ίδια και απαράλλαχτη θα παραμείνει πριν, αλλά και μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Σας καλώ, φίλες και φίλοι, με αυτή την ποιοτική προσέγγιση να πορευτείτε προς τις κάλπες.

Οι ώρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή, πρέπει να είναι ώρες περισυλλογής και βαθιάς σκέψης. Αφήστε κατά μέρος τα «δημοσκοπικά πειροτεχνήματα», τις υπεραισιόδοξες αλλά φαύλες προβλέψεις, τους καιροσκοπικούς εναγκαλισμούς και δείτε με προοπτική ματιά τα μελλούμενα.

Το παρελθόν όλων μας, ο πιο σίγουρος οδηγός σας. Τα λόγια μας η πυξίδα. Η διαχρονική μας συνέπεια, ο εγγυητής της αλήθειας μας…

Την Κυριακή, οφείλουμε όλοι να δώσουμε το παρόν στις κάλπες… και μαζί με το παρόν, το δυνατό μας μήνυμα για το νέο ξεκίνημα που ο τόπος μας έχει ανάγκη.

Ένας «ΔΗΜΟΣ Για Όλους» μας περιμένει. Καλό βόλι λοιπόν………!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου