Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιανουαρίου 08, 2022

35.000 ευρώ για ένα σπάνιο μπουκάλι κόκκινου κρασιού!




Μια πολύ σπάνια φιάλη κρασιού από τον αμπελώνα Penfolds στην Αυστραλία πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 35.158 ευρώ, ποσό που μπορεί να συνιστά ρεκόρ, ανακοίνωσε αυστραλιανός οίκος δημοπρασιών. Πρόκειται για ένα Penfolds Grange 1951 με βάση το syrah, του οποίου ενδεχομένως απομένουν περίπου 20 φιάλες ακόμα.



“Είναι πολύ σπάνιο να πετύχεις αυτό το είδος του συνδυασμού, αλλά η φιάλη αυτή αποτελεί μέρος της ιστορίας του αυστραλιανού κρασιού”, αναφέρεται στον Τύπο. Ο αμπελώνας Penfolds, που παράγει κρασί από το 1844, είναι ιδιαίτερα γνωστός για το Grange του που δημιουργήθηκε το 1951 από τον οινοπαραγωγό Μαξ Σούμπερτ, ο οποίος είχε μελετήσει προηγούμενα πώς παρασκευάζονται τα Bordeaux.






Το πρώτο Penfolds Grange, που βγήκε στην αγορά το 1952, το 1951 είχε δοθεί στους φίλους και στα μέλη της οικογένειας των ιδιοκτητών του ομίλου. Έκτοτε, το Penfolds Grange διακρίθηκε επανειλημμένα. Το Penfolds Grange 1990 είχε επιλεγεί το 1995 ως “κρασί της χρονιάς” από το περιοδικό “Wine Spectator” που, για πρώτη φορά, δεν έδινε αυτό τον τίτλο σε ένα γαλλικό ή καλιφορνέζικο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου