Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Φεβρουαρίου 25, 2020

Λειτουργική Ανικανότητα



Εχεις παρατηρήσει ότι αυτοί που μιμιδίζουν συγκριτικές κι ανατολίτικες δοξασίες κι ανοησίες περί αγάπης, φως, γιόγκα,


ρείκι, τσάκρα, διαλογισμό, νιρβάνα, σεφιρώθ (καμπαλιστικές σφαίρες), τον Ερμή τον 8μάλακα, τους Ολύμπιους, τους Ελλ και τους Κουνελλ … και λοιπές μαλακίες αναλόγου ρηχότητας, είναι κατά κανόνα ανορθόγραφοι και λειτουργικά ανίκανοι; Οι περισσότεροι από αυτούς -για να μην πω όλοι- είναι αποτυχημένοι σε ο,τι κι αν καταπιαστούν. Αν τους τοποθετήσεις σε ένα περιβάλλον επιχειρηματικό π.χ. κατά κανόνα είναι ανίκανοι ν’ αντιληφθούν, ν’ αξιολογήσουν, ν’ αποφασίσουν, να Διακρίνουν και να εργαστούν στην πραγματικότητα, ν’ αντιμετωπίσουν και να επικοινωνήσουν. Αυτό δεν τους εμποδίζει φυσικά, να πουλάνε φύκια για μετάξια κι άλλωστε οι ανίκανοι όμοιοι τους είναι σε πληθώρα. Το διαμάντι σπανίζει, τα κάρβουνα είναι εν αφθονία. Ψάξε αν η γνώση που σου πουλάνε είναι διαμάντι ή του συρμού. Για να έχει κάποια αξία επιβάλλεται να είναι διαμάντι. Μονάχα διαμάντι μπορεί ν’ αντιληφθεί την γνώση, τα κάρβουνα είναι για τους πιστούς.

Για την μόρφωση απαιτούνται βιβλία, για την καλλιέργεια κι εκτροφή απαιτείται ο συνεχής ρυθμός και η ομοφωνία του περιβάλλοντος. Όλοι οι καλοί τύποι μιας κοινωνίας, κάθε εθιμοτυπική διαδικασία, είναι αισθητοποιημένος ρυθμός ενός είδους ύπαρξης. Όσο βαθύτερες οι ρίζες ενός τύπου ή τρόπου, τόσο πιο αυστηρός και απρόσιτος είναι. Ο μη ενταγμένος τον αισθάνεται ως δουλεία, ο ενταγμένος τον κατέχει με πλήρη ελευθερία και άνεση.


Το θηλυκό βρίσκεται πιο κοντά στο κοσμικό. Συνδέεται βαθύτερα με την γη και είναι πιο άμεσα ενταγμένο στους μεγάλους κύκλους της φύσης. Το αρσενικό είναι πιο ελεύθερο, πιο ζωϊκό, πιο ευκίνητο επίσης στην αίσθηση και την κατανόηση, πιο άγρυπνο και πιο τεταμένο. Ο άντρας βιώνει το πεπρωμένο και κατανοεί την αιτιότητα, την λογική του προϊόντος του γίγνεσθαι, ως προς την αιτία και το αποτέλεσμα. Η γυναίκα όμως είναι πεπρωμένο, είναι χρόνος, είναι η οργανική λογική του ίδιου του γίγνεσθαι.

Ένα αφηρημένο ιδανικό δικαιοσύνης διαπερνά τα μυαλά και τα βιβλία όλων των ανθρώπων, το πνεύμα των οποίων είναι ευγενές και δυνατό, ενώ το αίμα τους είναι αδύνατο, διαπερνά όλες τις θρησκείες, όλες τις φιλοσοφίες, αλλά ο κόσμος των πραγματικών δεδομένων της ιστορίας γνωρίζει μόνο την επιτυχία, η οποία επιβάλλει το δίκαιο του ισχυροτέρου ως δίκαιο όλων των ανθρώπων.

Το βίωμα του βάθους είναι μια τεράστια εισχώρηση σε ορατές αποστάσεις από ένα φωτεινό κέντρο: αφετηρία είναι το σημείο που αποκαλούμε εγώ. Το «εγώ» είναι μια έννοια του φωτός. Στο εξής η ζωή του εγώ είναι μια ζωή υπό τον ήλιο, ενώ η νύχτα είναι συγγενής του θανάτου. Και αυτό γεννάει ένα νέο συναίσθημα φόβου που απορροφά όλα τα’ άλλα, τον φόβο που προκαλεί το αόρατο, αυτό που ακούμε, που αισθανόμαστε, προαισθανόμαστε και βλέπουμε τις επιδράσεις του, χωρίς να βλέπουμε το ίδιο. Κάθε Διαφωτισμός προχωρεί από μία απεριόριστη διανοητική αισιοδοξία, η οποία συνδέεται πάντοτε με τον τύπο του ανθρώπου της μεγαλούπολης, στον απόλυτο σκεπτικισμό. Κι όσον αφορά τον σύγχρονο Τύπο, οι πιστοί ονειροπόλοι μπορούν να είναι ευχαριστημένοι όταν σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους λένε πως είναι «ελεύθεροι» έχουν κι «ελευθερία βούλησης». Οι γνώστες όμως κι όχι οι πιστοί, ρωτούν απλώς ποιός την έχει (την ελευθερία) στην διάθεσή του και τι την κάνει;


Στην πιο πάνω ανάρτηση στο fb κάποιος σχολίασε:


«Όποιος δεν ξέρει ορθογραφία, είναι ηλίθιος; Η ορθογραφία είναι δείκτης, ευφυΐας και IQ; Θα διαφωνήσω. Συγνώμη που στο χαλάω, αλλά ο Κολοκοτρώνης και οι λοιποί ήταν αγράμματοι. Και στην γη που έχυσαν αυτοί το αίμα τους, (οι αγράμματοι) έχεις εσύ σήμερα «βήμα» για να μιλάς. Τότε τα γράμματα ήταν για τους λίγους, πόσο μάλλον μέσα στα χρόνια της κατοχής από τους Τούρκους. Αλλά κρίνεις λάθος… Οι τσιφλικάδες και οι βοσκοί, οι γυναίκες που την βγάζανε όλη μέρα στους αγρούς και δεν ξέρανε να γράψουν ούτε το όνομα τους, αυτοί πολέμησαν, και αυτοί ήταν οι πρόγονοι μας… Αυτοί που ήταν στα βουνά, και το μόνο που ήξεραν ήταν απ’ ζώα, φωτιά και βότανα… Εκτός αν εσύ αποτελείς εξαίρεση και οι πρόγονοι σου ήταν από τζάκι. Καλό είναι να μην είσαι απόλυτη. Ξέρω ανθρώπους φτωχούς και αγράμματους με ψυχή απίστευτη, και μορφωμένους «λόρδους» που να τους φτύσω δεν αξίζει… Και αυτοί οι προδότες που μας κυβερνούν, μορφωμένοι είναι… Να τους χαίρεσαι…»

Και επειδή η απάντηση παραείναι μεγάλη για να χαραμιστεί εκεί, ας αναπτυχθεί εδώ.

Μπορείς να διαφωνήσεις όσο θέλεις … η ορθή χρήση της γλώσσας γραπτής και προφορικής είναι δείγμα ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ κι ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ … που είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για την καλλιέργεια του ανθρώπου. Εκφύλισε την γλώσσα του ανθρώπου και τον καθιστάς ηλίθιο στο πι και φι. Δεν γίνεται καλλιέργεια χωρίς σπόρους, η ορθή κατανόηση της γλώσσας είναι οι σπόροι κι ανάλογη συγκομιδή θα έχουμε καλλιεργώντας. Αυτά είναι του νηπιαγωγείου αγαπητέ.


Από τα προνήπια μάθαμε, πως ΜΟΝΑΧΑ τα ΟΜΟΕΙΔΗ προστίθενται, αφαιρούνται, διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται και ΜΟΝΑΧΑ ΤΑ ΟΜΟΕΙΔΗ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ουδέποτε τα ανόμοια. Διαφορετικά θα βρισκόμασταν εξακολουθητικά όλοι στην υποτυπώδη διανοητική κατάσταση του καθυστερημένου. Θα μου πεις ό,τι ένα τεράστιο ποσοστό βρίσκεται σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση, γιατί αδυνατεί, είτε λόγω DNA, είτε λόγω τεμπελιάς να καλλιεργηθεί.

Πάντοτε οι λίγοι, οι ΑΡΙΣΤΟΙ, οι ΑΡΕΙΟΙ, είναι αυτοί που πάνε έναν πολιτισμό στα ύψη κι όταν αυτοί εκλείψουν η αυτοκρατορία εξαφανίζεται. Αυτοί οι ΑΡΕΙΟΙ όμως χρειάζονται και ένα περιβάλλον κατάλληλο για να δημιουργήσουν, δεν δημιουργούν π.χ. σε ένα περιβάλλον αυξημένης εντροπίας, είναι αδύνατον. Έτσι όταν οι τέχνες και οι επιστήμες που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτισμού και την ευημερίας μειωθούν αυξάνεται η εντροπία και η αυτοκρατορία εξαφανίζεται σταδιακά. Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν οι ελίτ για να προφυλάξουν τα συμφέροντα τους, κρατούν αμόρφωτους τους δούλους και μορφώνουν τους δικούς τους γόνους.

Μάλιστα το πάνε ακόμη παραπέρα, διαστρεβλώνουν το μυαλό των δούλων τους και μεγαλώνει εκθετικά η διαφορά γνώσης (πληροφορίας κι ενέργειας) μεταξύ τους. Έτσι φτάνουμε στο σημείο σήμερα που η «θάλασσα έγινε γιαούρτι» να είναι ανίκανοι αυτοί που αυτοπαρουσιάζονται ως δάσκαλοι, ανατολικών συνήθως συγκριτικών δοξασιών να είναι συνήθως ανορθόγραφοι, ακαλλιέργητοι και λειτουργικά αναλφάβητοι.

Οι άνθρωποι του 1800 δεν είχαν την δυνατότητα μόρφωσης αλλά είχαν ΕΝΣΤΙΚΤΟ επιβίωσης, δεν τους συγκρίνουμε με το σήμερα την εποχή της τεχνολογίας, που η γνώση για τα στοιχειώδη τουλάχιστον, είναι χύμα, δωρεάν και με το πάτημα ενός πλήκτρου. Μόνο η ανικανότητα και η τεμπελιά εμποδίζουν τους σημερινούς ρεζίληδες να γίνονται ρεζίλι. Το να πουλάνε μάλιστα ανορθόγραφα «γνώση εξ ανατολής» τους κάνει ακόμη πιο γραφικούς. Έχω γνωρίσει κι εγώ γραμματιζούμενους, αλλά όχι μορφωμένους και καθολικά ακαλλιέργητους και λειτουργικά άχρηστους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μόρφωση και η καλλιέργεια δεν είναι το ζητούμενο ή μειώνεται κατ’ ελάχιστο η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ, με πρότυπο αυτούς τους ανίκανους.


Είναι προαπαιτούμενο η ορθογραφία, η ετυμολογία και η ορθή χρήση της για υψηλά αφηρημένα νοήματα κι αμφίσημους στοχασμούς.

Ο αγρότης, π.χ. (παρ’ όλο το ένστικτο του, αφού ασχολείται με την γη και μιλώ για τους παλαιούς αγρότες κι όχι τους σημερινούς σε Αμερική κι Ευρώπη τουλάχιστον) δεν είναι λειτουργικά ικανός σε εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό, παρά μονάχα για «οβίδες στα κανόνια» κι όχι για την δημιουργία φιλοεπιβιωτικού κι ανώτερου πολιτισμού και η ελίτ πάντοτε γι’ αυτό τους χρειάζεται. Τώρα που δεν τους χρειάζεται ούτε γι’ αυτό να δεις γλέντια.

Σήμερα οι λειτουργικά μορφωμένοι και ικανοί είναι πολύτιμοι και γίνονται ανάρπαστοι από τα γνωστά κέντρα. Οι υπόλοιποι επιπλέουν σε μια θάλασσα αμορφωσιάς, ανικανότητας και είναι χρήσιμοι μόνο ως προϊόντα ανταλλάξιμα κι ως πειραματόζωα για τα φάρμακα της ελίτ.

Και όχι, αυτοί που κυβερνούν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΟΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ σχεδόν καθολικά.


Να μην μιλήσω δε, για το συντακτικό και τα σημεία στίξης … είναι «κατά συρροή δολοφόνοι» της γλώσσας και μάλιστα της Ελληνικής, της γλώσσας που μιλούν οι Θεοί, της γλώσσας που όλοι οι σοβαροί λόγιοι του πλανήτη αγωνίζονται να την μάθουν για να μελετήσουν Ελληνική φιλοσοφία στο πρωτότυπο!! Και οι σύγχρονοι Ελληνες είναι ανορθόγραφοι και καμαρώνουν γι’ αυτό (sic) ας χάσουν λοιπόν την μισή Ελλάδα και ας λουφάξουν στην υπόλοιπη πολυπολιτισμική σούπα που τους ετοιμάζουν, ως καθαρίστριες, γκαρσόνια και καφετζήδες … ήδη τα αρχαία τους ανήκουν στην «Παγκόσμια Πολιτιστική …αρλούμπα» και όχι στους ιδιοκτήτες τους αυτούς δηλαδή που τα έφτιαξαν.


ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΙ!




@Ηω Αναγνώστου /miastala.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου