Απριλίου 14, 2020

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα μαλακό σαν λουκούμι

Αρνάκι με πατάτες στη γάστρα μαλακό σαν λουκούμι | foodaholics. Η ιδανική εναλλακτική
για να αποφύγουμε το φετινό ψήσιμο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών. Τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Είναι εξαιρετικά γευστικό πιάτο και άκρως Πασχαλινό. Καλή σας όρεξη!! :)

  • 2 κιλά αρνάκι
  •  1 κιλό πατάτες
  •  3-4 καρότα
  •  500 ml νερό
  •  100 ml λευκό κρασί
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  3 κουταλιές μουστάρδα
  •  1 λεμόνι
  •  2 σκελίδες σκόρδο
  •  Ρίγανη-Θυμάρι
  •  Δενδρολίβανο
Οδηγίες

  1. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί την γάστρα μας.
  2. Αναμειγνύουμε τα 500 ml νερό, με τα 100 ml ελαιόλαδο, τα 100 ml λευκό κρασί, την μουστάρδα, τον χυμό από 1/2 λεμόνι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και δενδρολίβανο.
  3. Βουτάμε στην μαρινάδα τις πατάτες (baby ή κομμένες κυδωνάτες) και τις απλώνουμε στην γάστρα.
  4. Περνάμε από την μαρινάδα και τα χοντροκομμένα καρότα και τα βάζουμε στην γάστρα.
  5. Τοποθετούμε 2 σκελίδες σκόρδο, το αρνάκι μας και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  6. Περιχύνουμε την μαρινάδα, σκεπάζουμε με τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2.30-3 ώρες και 30 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φωτιά βάζουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι).
  8. Στην μέση από το ψήσιμο και στο τέλος γυρίζουμε πλευρά στο αρνί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου