Απριλίου 15, 2020

Πατατοσαλάτα Σαρακοστιανή

Όταν ήμουνα μικρή, η πατατοσαλάτα δεν ήταν από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, και ειδικά
την μεγάλη Εβδομάδα, που η γιαγιά μου την έφτιαχνε τελείως αλάδωτη, μεγαλώνοντας όμως που κατάλαβα το μεγαλείο της απλότητας, έγινε η αγαπημένη μου. Με ελάχιστα υλικά, που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, γίνεται ένα γρήγορο, υγιεινό και πολύ χορταστικό φαγητό, για τις περιόδους των νηστειών και όχι μόνο.

Πατατοσαλάτα νηστίσιμη αλάδωτη

Υλικά

•    5 μεγάλες πατάτες
•    1 - 2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες
•    1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
•    1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    σπορέλαιο (προαιρετικά)
•    ξύδι
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη
•    λίγη κάππαρη
•    ελιές ξυδάτες χωρίς τα κουκούτσια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα, σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, για περίπου 25΄, μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε προσεκτικά, όσο ακόμα είναι ζεστές.
Πλένουμε καλά, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας.
Όταν κρυώσουν οι πατάτες, τις σπάμε σε κομμάτια μ' ένα πηρούνι και προσθέτουμε, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, την κάππαρη, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, τις ελιές, το λάδι αν βάλουμε και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, ανάλογα με τα γούστα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου