Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 30, 2020

Ποιος ήταν ο πρώτος δισεκατομμυριούχος;

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον Ντ. Ροκφέλερ στο γραφείο του


Το θέμα δεν είναι για τον πρώτο δισεκατομμυριούχο μετατρέποντας τα τότε χρήματά του σε σημερινά, αλλά για το ποιος ήταν ο πρώτος που τα χρήματά του έφτασαν 10ψήφιο νούμερο.



Οπότε, εδώ δε θα δείτε τον Ρωμαίο στρατηγό και πολιτικό Μάρκο Λικίνιο Κράσσο, ο οποίος αποκαλείται συχνά ο "πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρώμη", ούτε τον Μάνσα Μούσα της πλούσιας αυτοκρατορίας του Μάλι στη Δυτική Αφρική, ο οποίος αναφέρεται συχνά ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιστορίας.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές εφημερίδες της 29ης Σεπτεμβρίου του 1916, ο Τζον Ντ. Ροκφέλερ (John D Rockefeller) έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος όταν, την προηγούμενη μέρα, οι τιμές των μετοχών της Standard Oil Company αυξήθηκαν. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί -συμπεριλαμβανομένου και του γιου του- που πιστεύουν ότι οι εφημερίδες υπερέβαλαν.


Ο Χένρι Φορντ 

Ο Ρον Τσέρνοου, στη βιογραφία του μεγιστάνα, ισχυρίστηκε ότι η περιουσία του Ροκφέλερ έφτασε τα 900 εκατομμύρια δολάρια το 1913 -όσο σχεδόν το 2,5% της οικονομίας των ΗΠΑ. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να κοιτάξουμε έναν άλλο επιτυχημένο Αμερικανό επιχειρηματία, τον Χένρι Φορντ. Ο Φορντ ξεπέρασε το ορόσημο του δισεκατομμυρίου στη δεκαετία του 1920. Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο πώς ένιωθε που είναι δισεκατομμυριούχος, εκείνος μουρμούρισε, "Γαμώτο!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου